Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí

Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia

La Fundació Francesc Ferrer Guàrdia és una entitat sense ànim de lucre que des de 1987 treballa en els àmbits de la laïcitat, joventut, educació, participació democràtica, ciutadania europea i polítiques públiques, generant coneixement, aportant propostes estratègiques i assessorament a les administracions públiques i donant suport al moviment associatiu, a fi de promoure l’emancipació ciutadana, d’acord amb els ideals de lliurepensament, autonomia, igualtat i cohesió social.
La Fundació és un think tank de referència en la recerca, l’assessorament i el disseny de polítiques públiques vinculades a l’educació, la joventut, el laïcisme, les llibertats civils i la participació ciutadana, fomentant l’emancipació i la participació ciutadana activa i crítica.
En termes generals, podríem dir que la Fundació genera coneixement i dissenya estratègies innovadores per a contribuir a una ciutadania crítica i activa. Així doncs, investiguem, generem idees i models i ajudem a implantar-los en la societat. Tot això a través de 4 grans vies: La planificació estratègica; la recerca social; el disseny i desenvolupament de processos participatius i espais participatius; i la formació i capacitació.
Respecte als àmbits en els quals treballem destaquen: la participació ciutadana; les polítiques de joventut; el laïcisme i les llibertats civils; les polítiques i drets socials.
En els últims anys, en el marc dels projectes relatius a polítiques i drets socials, hem consolidat l’àrea de Tecnologies Digitals, que té per objectiu contribuir a la generació de coneixement entorn de l’impacte social de les tecnologies digitals.
En aquest sentit, el treball desenvolupat en aquesta àrea es pot dividir en dos grans blocs: Desigualtats sociodigitals i Drets digitals.

[email protected]

Barcelona

Entitats relacionades:

Helix: Ciutadania/entitats

Formo part dels projectes

  • La Bretxa digital i l'administració digital en Espanya 2023

    En aquest estudi presentem les primeres dades estatals que vinculen una anàlisi de les bretxes digitals en relació a les competències i l'administració digital.

    Més informació
  • ParticipaTIC 2023

    ParticipaTIC 2023 analitza l'estat actual dels drets de la infància, adolescència i joventut en l'àmbit digital a Espanya, seguint la feina prèvia de la Fundació Ferrer i Guàrdia. El seu propòsit és identificar, examinar i sistematitzar els drets d'aquests grups demogràfics, oferint una radiografia detallada dels drets digitals.

    Més informació
  • Enquesta bretxa digital a Espanya 2022

    Aquest estudi recull per primera vegada Espanya les dades de la primera enquesta estatal dedicada exclusivament a la bretxa i la capacitació digital. L'estudi analitza les tres dimensions de les desigualtats sociodigitals: l'accés, l'ús i l'aprofitament. També mostra les capacitats digitals de la població espanyola, així com les seves autopercepcions davant els reptes tecnològics.

    Més informació
  • ParticipaTIC 2022

    ecerca que analitza l'estat actual de la participació digital en la infància i la joventut espanyola en el context associatiu i participatiu. L'estudi planteja una metodologia d'avaluació de la participació online per generar propostes i recomanacions davant les bretxes digitals relacionades amb l'aprofitament de les TIC en aquests col·lectius. Per elaborar aquest informe, s'ha comptat amb la participació d'adolescents, joves i professionals d'entitats i projectes de participació.

    Més informació

Col·laboro amb:

Forma part de:

  • CatMetropolità

Quines temàtiques són del seu interès?

Administració digital, Educació, Innovació Social, Innovació Tecnològica, Recerca