Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí

Qui som?

Què és el Col·laboratori Catalunya?

Un col·laboratori és una xarxa formada per administracions, universitats i centres de recerca, empreses i ciutadania d’un territori que aprofita els seus actius i coneixements per innovar conjuntament i resoldre els reptes que es plantegen.

El Col·laboratori Catalunya és una iniciativa oberta i en contínua construcció promoguda per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT. La iniciativa compta amb el cofinançament dels fons FEDER.

A més de les dues entitats promotores, el Col·laboratori Catalunya es recolza en la feina de diverses institucions i persones de tot el país, representades en diversos col·laboratoris territorials.

Vols saber-ne més?
La suma d’esforços i coneixements de les institucions i persones que formen els col·laboratoris impacta positivament en la societat, l’economia i la sostenibilitat.

La iniciativa va donar el tret de sortida l’any 2019 i, al juny de 2020, es va crear el Col·laboratori CatSud, el primer lab associat al projecte i que compta amb entitats com ara Ciutat Sàvia, Interiors Living Lab de CENFIM o Tarragona Impulsa de l’Ajuntament de Tarragona.

L’any 2021 es formalitza la creació del Col·laboratori CatCentral i el Col·laboratori CatNord i s’ha continuat treballant amb la ciutadania i les entitats del territori per obrir la porta a més espais d’innovació ciutadana.

image/svg+xml

Missió

Contribuir qualitativament a avançar cap a una transició digital i inclusiva a Catalunya, coordinant les capacitats d’innovació col·laborativa en tots els territoris del país.

Visió

Treballar les condicions que afavoreixin i potenciïn una societat digital que empoderi les capacitats innovadores de cada ciutadà.

Troba material d’interès
El programa Col·laboratori Catalunya és un instrument de suport a una transició digital inclusiva a Catalunya
Es basa en la creació d’estructures d’innovació col·laborativa en tots els territoris del país
Aquestes noves estructures serveixen per connectar i coordinar persones de la quàdruple hèlix en cada territori
La coordinació de la quàdruple hèlix facilita l’impacte de la recerca en forma d’innovació en el conjunt del país
Aquest impacte serveix per accelerar la transformació digital de Catalunya, fent-la més inclusiva i reduint la bretxa digital