Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí

Laboratori de Gràfics i Imatge, GILAB

El GILAB és el Laboratori de Gràfics i Imatge de la Universitat de Girona amb dues dècades d’experiència en tècniques de processament d’imatge, de dades i visualització, creació gràfica, plataformes multimèdia i entorns de formació on-line amb alta capacitat de transferència tecnològica.

Línies de recerca

  1. Jocs seriosos i XR

Ens centrem en millorar el realisme gràfic, aplicacions en realitat virtual i simulació, i escenes virtuals per a cinema i TV. Ens interessen els serious games, que eduquen i entretenen. Hem desenvolupat jocs seriosos en salut, prevenció de riscos, patrimoni cultural i STEM. Actualment, treballem en entorns virtuals per a la rehabilitació de patologies, combinant realitat virtual i eines d’autor per apropar-les als professionals de la salut.

  1. Entorns de formació

Generem i corregim automàticament problemes, especialment en assignatures amb representacions gràfiques (medicina o arquitectura). Hem creat correctors per a matemàtiques, programació i disseny de bases de dades. També hem desenvolupat eines per a continguts visuals 3D i vídeo, integrades en diferents plataformes per a la formació sanitària.

  1. Processament de dades

Combinem el processament d’imatge i vídeo amb dades espacials i espai-temporals. Desenvolupem el visor radiològic Starviewer, del qual mantenim la certificació CE i la ISO 13485. Hem desenvolupat programari de control basat en visió per a la gestió de processos industrials i treballem en l’anàlisi de documents digitals i el processament d’imatges per avaluar materials. En el tractament de dades espacials i espai-temporals, desenvolupem algoritmes per a la presa de decisions en planificació urbana, propagació d’incendis, gestió de trànsit o epidemiologia, buscant solucions eficients per al tractament de Big Data.

  1. Visualització científica

Ens enfoquem en el disseny de representacions gràfiques per a la comprensió de dades i l’exploració de Big Data en medicina, materials o dinàmica de fluids. Utilitzem eines de teoria de la informació per automatitzar el disseny de visualitzacions científiques, amb propostes incloses en llibres i publicacions.

[email protected]

Girona

Entitats relacionades: Universitat de Girona

Helix: Acadèmia

Formo part dels projectes

No s'han trobat projectes.

Col·laboro amb:

No s'han trobat projectes.

Forma part de:

Quines temàtiques són del seu interès?

Educació, Innovació Tecnològica, Recerca, Salut i benestar