Laia Sánchez Casals
Responsable del Col·laboratori del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat a través del qual treballo amb diverses xarxes i comunitats per activar l’ecosistema d’innovació ciutadana entorn de reptes.
També co-lidero l’equip que treballa per impulsar la millora de la qualitat dels treballs de recerca i per promoure un aprenentatge satisfactori per part de l’alumnat de batxillerat durant el procés d’investigació. D’altra banda, soc membre del grup motor del Colaboratorio IC per a promoure la innovació ciutadana.
Anteriorment, he sigut responsable de projectes europeus del Citilab (Vision Project, iCity, Pelars, JamToday, Mind the Gap i Future DiverCities), en els quals vaig dissenyar i implementar experiències i mètodes propis dels laboratoris ciutadans, living labs i processos de cocreació.
També desenvolupo una part important de la meva activitat professional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) on formo part com professora associada del Departament de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Ciències de la Comunicació des de l’any 2007.
Barcelona
Entitats relacionades:
Helix: Acadèmia, Administració pública, Ciutadania/entitats, Empresa
Formo part dels projectes
Col·laboratori de Citilab
Dins del propi Citilab, el Col·laboratori tira endavant projectes com l’Opensurf, el SUCOM i el SUES amb l’objectiu de treballar i oferir eines a la ciutadania per potenciar el seu talent i les seves idees. A més, el projecte treballa per fomentar la construcció de laboratoris ciutadans al Baix Llobregat, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a Catalunya en general i per promoure la democratització de la Innovació Ciutadana a escala estatal a través del Colaboratorio IC.
Més informacióRIEC
El projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC) neix amb la finalitat de reflexionar i transformar el procés de creació i l’impacte dels treballs de recerca que realitza l'alumnat de batxillerat de Catalunya.
Més informacióSeniorlab
El SeniorLab és una iniciativa que parteix de la idea que la gent gran pot contribuir de forma innovadora al disseny i construcció de la societat digital i del coneixement, aportant la seva experiència i la seva memòria com un bé patrimonial. A través d’aquesta comunitat, s’exploren les possibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació entre les poblacions de gent gran en el disseny i la construcció de la societat del coneixement, fonamentalment en un context d’innovació tecnològica.
Més informacióCol·laboratorioIC
És un espai de trobada, connexió i acció, inclusiu i autoorganitzat, per a articular l’ecosistema d’innovació ciutadana (IC) en els diversos àmbits de la innovació social i cultural.
Més informació