skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
3
maig
2022
A les 18:30h.

Can Cites Survive? Ciutat, economia i societat

Híbrid
Sala Oriol Buhigas. 2a planta de l'Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6, 08002 Barcelona)

En aquesta sessió s’aportaran algunes de les reflexions fetes pel Grup Transversal de la Nova Ciutat, grup promogut per les ponències de Ciencia i d’Economia de l’Ateneu Barcelonès.

Ens endinsarem en els canvis tecnològics i de model econòmic, juntament amb els canvis energètics i de mobilitat entre altres condicionen i determinen una nova ciutat econòmicament innovadora, energèticament sostenible i socialment inclusiva, amb un nou model urbanístic basat en la ciutat compacta i de barreja d’usos, la ciutat on es possible viure i treballar en un entorn viu i saludable.

 

Moderat pel Dr. Miquel Barceló Roca, enginyer industrial i economista. Director del Màster en Business Innovation de la UB-IL3. Consultor internacional de districtes urbans innovadors, President executiu de la societat 22@ Barcelona (2004-7), membre del Steering Committee del Global Institut of Innovation District i autor del llibre Innocities, urbanismo, economia, tecnologia y cambio social (Amazon. 2020).

Amb la participació del director adjunt d’i2CAT, Artur Serra i responsable de l’àrea Digital Social Technologies. Director del Grup de Treball sobre Social Innovation de EnoLL. Membre de la European School of Social Innovation. Doctor en Antropologia Cultural por la Universitat de Barcelona. Va iniciar el seu treball etnogràfic a la School of Computer Science de Carnegie Mellon University, analitzant la comunitat de «computer scientists» i l’emergència d’un model de recerca i innovació basat en “design sciences” i en xarxes de labs, model propi de les noves tecnologies. La seva recerca posterior ha estat centrada en el co-disseny i construcció de la tecnoantropologia.

Isabel Sabadí. Directora 22@Network BCN, Llicenciada en administració i direcció d’empreses per la UB, Màster en direcció de màrqueting per la UPF. En els darrers 20 anys ha treballat en empreses innovadores del sector TIME, ha emprès projectes digitals i es va traslladar a Silicon Valley per a liderar un Knowledge Center per emprenedors. Ha col·laborat amb diferents universitats, events i mitjans de difusió de continguts i experiències relacionades amb la innovació, l’emprenedoria i la transformació digital.

Josep Samitier, és Catedràtic d’electrònica i enginyeria biomèdica de la Universitat de Barcelona des de 1994 i director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) des de 2013, centre de recerca de la xarxa CERCA de la Generalitat de Catalunya. Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona. En els darrers trenta anys, el Prof. Samitier ha participat i coordinat diversos projectes europeus i nacionals relacionats amb microsistemes integrats i amb dispositius de nanobioenginyeria.
Ha estat subdirector del Parc Científic de Barcelona (2000-2005), vicerector de Política Internacional i d’Innovació de la Universitat de Barcelona (UB 2005-2007), i Rector en funcions de la UB (2008). L’any 2003 el prof. Samitier va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Innovació Tecnològica i el 2020 amb la medalla Narcís Monturiol. Des de 2016 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.