skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.
9
febrer
2024
A les 10:00h.

Cicle DonaTIC. El talent femení en l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats a Santa Bàrbara

Presencial
Carrer Mare de Déu de Montserrat, 28, 43570 Santa Bàrbara, Tarragona
Inscripcions

El necesser és un objecte on s’hi guarden diversos estris personals. Però, què passa quan aquest necesser conté un tornavís, un cable de xarxa, un adaptador o qualsevol altre eina TIC? 

Amb l’objectiu de promoure i donar visibilitat al talent i al lideratge de la dona en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, neix el “Cicle DonaTIC. El talent femení en l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”, gràcies a la col·laboració de les iniciatives Col·laboratori Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, i l’Oficina Accelera Pime per entorns rurals Secartys/Sinergia.

Un cicle de jornades organitzades arreu de Catalunya que s’emmarca en el Pla DonaTIC.

En aquesta nova sessió del cicle, l’SmartCentre de Santa Bàrbara presentarà el Necesser TIC, una campanya pensada per trencar amb els estereotips de gènere. L’acte tindrà lloc el divendres 9 de febrer, a les 10h, en el marc de la celebració del Dia Internacional del la Dona i la Nena en la Ciència (11 de febrer).

L’objectiu és desplegar el concepte del Necesser TIC a tota Catalunya i que, mitjançant el canvi de perspectiva en l’ús d’aquest objecte, es promogui la visibilitat del poder de la dona i les seves capacitats en el sector TIC.

La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo i Moliner, inaugurarà la sessió, que continuarà amb la presentació  del Necesser TIC i la intervenció de l’oceanògrafa Elisabet Bonfill, que exposarà la seva trajectòria en l’àmbit científic. A continuació, s’oferirà una dinàmica participativa en format de taula de debat liderada per dones referents i es culminarà la sessió amb una visita guiada a l’SmartCentre per conèixer les diferents activitats que s’hi duen a terme.

 

Programa

10:00h Recepció i acreditacions

10:30h Benvinguda institucional 

 • Sr. Antonio Ollés Molias, alcalde de Santa Bàrbara.
 • Sra. Ana Panisello Arasa, regidora noves tecnologies i serveis socials de Santa Bàrbara.
 • Sra. Liliana Arroyo i Moliner, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

11:00h Presentació del Necesser TIC

 • Sra. Mercè Fort Rodríguez, dinamitzadora de l’SmartCentre Santa Bàrbara.

11:15h Mar, ciència i educació: de passions a professió

 • Sra. Elisabet Bonfill, codirectora de Plàncton, Divulgació i Serveis Marins i investigadora a l’Institut de Ciències del Mar CSIC

11:45h Pausa cafè 

12:15h Taules de debat participatives: converses i reflexions de Dones TIC 

 • Dona rural, amb Marina Prats Tudó, project manager Àrea 5G a Fundació i2CAT i sòcia i gestora d’activitats  de Young It Girls.
 • Dona emprenedora, amb Anna Giménez Uribe, gerent a Granja Luisiana i vicepresidenta de l’Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l’Ebre (ADEDE).
 • Privacitat digital, amb Marisa Vidal Idiarte, assessora de cultura digital als Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre.
 • Violència masclista, amb  el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Amposta.
 • Estereotips de gènere en el món TIC, amb Martina Mayrhofer de l’oficina tècnica i de dinamització de la Xarxa Punt TIC.

13:20h Conclusions

 • Sr. Ricard Faura i Homedes, cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat de Catalunya.

13:30h Cloenda i visita guiada a l’SmartCentre Santa Bàrbara

14:00h   Fi de l’acte