Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia
La Fundació Francesc Ferrer Guàrdia és una entitat sense ànim de lucre que des de 1987 treballa en els àmbits de la laïcitat, joventut, educació, participació democràtica, ciutadania europea i polítiques públiques, generant coneixement, aportant propostes estratègiques i assessorament a les administracions públiques i donant suport al moviment associatiu, a fi de promoure l’emancipació ciutadana, d’acord amb els ideals de lliurepensament, autonomia, igualtat i cohesió social.
La Fundació és un think tank de referència en la recerca, l’assessorament i el disseny de polítiques públiques vinculades a l’educació, la joventut, el laïcisme, les llibertats civils i la participació ciutadana, fomentant l’emancipació i la participació ciutadana activa i crítica.
En termes generals, podríem dir que la Fundació genera coneixement i dissenya estratègies innovadores per a contribuir a una ciutadania crítica i activa. Així doncs, investiguem, generem idees i models i ajudem a implantar-los en la societat. Tot això a través de 4 grans vies: La planificació estratègica; la recerca social; el disseny i desenvolupament de processos participatius i espais participatius; i la formació i capacitació.
Respecte als àmbits en els quals treballem destaquen: la participació ciutadana; les polítiques de joventut; el laïcisme i les llibertats civils; les polítiques i drets socials.
En els últims anys, en el marc dels projectes relatius a polítiques i drets socials, hem consolidat l’àrea de Tecnologies Digitals, que té per objectiu contribuir a la generació de coneixement entorn de l’impacte social de les tecnologies digitals.
En aquest sentit, el treball desenvolupat en aquesta àrea es pot dividir en dos grans blocs: Desigualtats sociodigitals i Drets digitals.
Barcelona
Entitats relacionades:
Helix: Ciutadania/entitats
Formo part dels projectes
La Bretxa digital i l'administració digital en Espanya 2023
En aquest estudi presentem les primeres dades estatals que vinculen una anàlisi de les bretxes digitals en relació a les competències i l'administració digital.
Més informacióParticipaTIC 2023
ParticipaTIC 2023 analitza l'estat actual dels drets de la infància, adolescència i joventut en l'àmbit digital a Espanya, seguint la feina prèvia de la Fundació Ferrer i Guàrdia. El seu propòsit és identificar, examinar i sistematitzar els drets d'aquests grups demogràfics, oferint una radiografia detallada dels drets digitals.
Més informacióEnquesta bretxa digital a Espanya 2022
Aquest estudi recull per primera vegada Espanya les dades de la primera enquesta estatal dedicada exclusivament a la bretxa i la capacitació digital. L'estudi analitza les tres dimensions de les desigualtats sociodigitals: l'accés, l'ús i l'aprofitament. També mostra les capacitats digitals de la població espanyola, així com les seves autopercepcions davant els reptes tecnològics.
Més informacióParticipaTIC 2022
ecerca que analitza l'estat actual de la participació digital en la infància i la joventut espanyola en el context associatiu i participatiu. L'estudi planteja una metodologia d'avaluació de la participació online per generar propostes i recomanacions davant les bretxes digitals relacionades amb l'aprofitament de les TIC en aquests col·lectius. Per elaborar aquest informe, s'ha comptat amb la participació d'adolescents, joves i professionals d'entitats i projectes de participació.
Més informació
Col·laboro amb:
Forma part de:
- CatMetropolità