skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.
19
octubre
2023
A les 09:00h.

Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local

Presencial
Edifici El Sucre, de Vic, concretament, a la sala Coll Bardolet (c/ Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5, 08500 Vic)
Inscripcions

El Col·laboratori Catalunya organitza la jornada “Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local” el pròxim 19 d’octubre, de 9 h a 17 h a l’Edifici El Sucre de Vic, concretament, a la sala Coll Bardolet (c/ Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 08500 Vic).

L’objectiu de l’acte és connectar amb agents innovadors i conèixer projectes i metodologies que situen els ciutadans al centre de la innovació i, d’aquesta manera, tractar de forma més eficient els reptes socials actuals. En la primera part de la sessió, i després de la benvinguda institucional, es presentarà l’efecte Col·laboratori a través de casos d’èxit d’innovació social digital en l’àmbit de la Catalunya. Seguidament, es comptarà amb un espai de networking guiat per potenciar la coneixença i sinergies entre participants i un bloc de formacions on es podrà escollir entre conèixer més a fons les tecnologies digitals avançades, o la innovació social i digital. A la tarda, es farà una visita per diferents equipaments innovadors de Vic.

El Col·laboratori Catalunya, amb la col·laboració d’Àrees Digitals i Laboratori d’Innovació Local, totes tres iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, organitza aquesta sessió amb la col·laboració de la Universitat de Vic, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement i Osona Lab City.

Programa

09:00 h – Recepció d’assistents i cafè de networking

09:30 h – Benvinguda institucional

 • Sra. Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya
 • Sr. Artur Serra, director adjunt de la Fundació i2CAT
 • Sra. Bet Piella, primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Vic
09.45 h – L’Efecte Col·laboratori. Presentació de casos locals d’èxit d’innovació social digital 
 • Sra. Mar Beneyto Seoane, professora de la UVic i Doctora en Innovació i Intervenció educativa
 • Sra. Marina Graells, alcaldessa de Sant Martí de Sesgueioles
 • Sra. Neus Domènech, referent d’Innovació a Hospital Fundació Olot
 • Sr. Marc Vives, director del FarmLab Rupit
 • Sr. Jordi Belmonte, tècnic i representant d’Àuria Fundació
 • Sra. Ester Comenge, CEO i cofundadora de Burzon Comenge

10.20 h – Dinàmica de networking

11.30 h Formacions

 • Opció A) Tecnologies digitals avançades
 • Opció B) Innovació social digital

13:00 h – Dinar de networking i paraules institucionals

14:30 h – Visites a equipaments d’innovació de Vic

 • Medialab de la Biblioteca Pilarin Bayés, on es presentaran els laboratoris ciutadans engegats des de l’Osona Lab City
 • Presentació de cas Osona Makers, una comunitat establerta a l’Altell Maker de Can Pau Raba
 • Exposició “IA: això no és art”, a l’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies

17:00 h – Fi de la jornada

 

Sobre els casos d’èxit d’innovació que es presentaran:

🔰Transformació digital a través de la participació social

El Laboratori d’Innovació Social Digital (LISD) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC), aposta pel desenvolupament de pràctiques digitals inclusives i, a través de la investigació-acció, acompanya processos de millora digital i social amb i per a la comunitat. La metodologia utilitzada pretén reconèixer les necessitats socio digitals del territori i treballar, juntament amb la comunitat, en la construcció d’accions de millora des d’una perspectiva pedagògica.

🔰Transport a demanda a l’Alta Segarra

El seu programari permet implementar i operar serveis flexibles de transport que respongui a la demanda i que sigui capaç d’adaptar-se a les necessitats del viatger. Els algoritmes d’aprenentatge automàtic, sempre poden avaluar i trobar la ruta més òptima per portar el passatger a la seva destinació el més ràpidament possible, fer coincidir rutes i vehicles compartits, optimitzant els temps d’espera i els trajectes per a tots els passatgers.

🔰Robòtica assistencial domiciliària

No cal grans i cars robots per oferir una robòtica assistencial domiciliaria. L’empresa Yasyt Robotics, conjuntament amb l’Hospital d’Olot, han estat treballant en la línia de robots de veu per assistència domiciliària amb un gran èxit.

🔰 FarmLab: el ‘Bulli’ de la innovació rural

El desequilibri territorial, la inseguretat, el canvi climàtic i la qualitat de vida de les persones són problemàtiques cada vegada més grans. Per ser-ne conscients, i amb els pobles i la innovació tecnològica com a bandera, el Farmlab ha creat visites experiencials in situ per sentir el futur que voldríem. A partir d’una app mòbil pròpia i unes jornades anuals ‘Farmlab Week‘ de conscienciació posem el nostre granet de sorra per connectar-nos de nou amb la natura i els valors per un món millor.

🔰Videjocs accessibles i en català

La Fundació Àuria ha creat diversos recursos de videojocs accessibles i que están disponibles en obert per a tothom.  Creació de videojocs (per android) “accessibles” i en català.

🔰Impulsant la innovació i connectant audiències

Estudi creatiu i d’innovació digital impulsat pel disseny busca noves maneres d’explicar la història, l’art i la cultura. Connecten coneixement i l’experiència dels productors culturals amb les possibilitats que ofereix la dimensió digital amb un alt grau d’exigència en la qualitat gràfica i audiovisual. Més informació.

Organitza:

Col·laboratori Catalunya, iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT

Col·laboradors:


Àrees Digitals, Laboratori d’Innovació Local, Universitat de Vic, l’Agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement i Osona Lab City