Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

Especial #8M: La innovació social i digital de Lala Escrivà, Marta Rofin i Natàlia Lledó Carceller

Dia de les Dones

En el marc del Dia Internacional de les Dones, compartim el testimoni de 12 dones que han participat en activitats del Col·laboratori Catalunya. Cadascuna explica el seu projecte d’innovació social i digital, el qual lidera o n’exerceix un rol clau per al seu desenvolupament en el territori.

En aquesta segona sèrie, donem veu a Lala Escrivà, directora Fablab TE de l’Ajuntament d’Amposta; la Marta Rofín, cap del departament de Ciutats Saludables a la consultoria Bax&Company, i la Natàlia Lledó Carceller, professora de l’IES Narcís Oller.


Quins són els objectius de la iniciativa Fablab TE? 

La iniciativa està enfocada en els àmbits educatiu, teixit empresarial/emprenedor i comunitat maker, però tenint molt present que volem apropar la tecnologia a tota la ciutadania en general. Volem destacar la part educativa a centres formatius mitjançant formació curricular i crèdits de síntesi amb tallers de Design Thinking i Iniciació a la impressió 3D, la part de prototipatge d’empreses i la fabricació de makers mitjançant el fablab Kids i l’espai maker iniciat recentment. Estem compromesos amb l’apoderament de la dona en les noves tecnologies i fem difusió de les noves tendències tecnològiques amb els Afterworks i posteriors networkings.

Formar part del Col·laboratori m’ha obert la ment, l’aprenentatge i m’ha posat en contacte amb altres agents amb els que col·laborar en projectes i intercanviar coneixements, que de ben segur no hagués conegut sense el col·laboratori.

Hi ha cap crida a l’acció que t’agradaria donar a conèixer?

El primer pas per ser intraemprenedores, aprofitant que és el Dia Internacional de les Dones, és creure en nosaltres mateixes i passar a l’acció sí o sí. Pel que fa al projecte Fablab TE, si ets una persona curiosa, creativa i amb coneixements de tecnologia (o no)…i amb actitud de fer projectes d’innovació social i digital, contacta amb nosaltres!

Clica aquí per a més informació!


Quins són els objectius de la iniciativa Healthy Cities Generator?

Healthy Cities Generator és una eina en línia d’accés lliure, que té per objectiu facilitar la incorporació de la perspectiva de salut en els processos de planificació urbanística. Mitjançant aquesta eina volem contribuir al coneixement de la relació entre l’entorn urbà i la salut; perquè els nostres entorns condicionen els nostres estils de vida com ara la manera de moure’ns, les relacions humanes que tenim, l’aire que respirem i, fins i tot, el nostre estat d’ànim.

La salut ha de ser entesa des d’un punt de vista transversal, des de l’entorn urbà i l’urbanisme, però sobretot en totes les polítiques. La mateixa naturalesa del col·laboratori, amb la seva participació plural, amb representants dels sectors públics, privats, recerca i ciutadania aporta aquestes mirades complementàries als reptes comuns. Mirades que, en el cas de la salut, són imprescindibles per entendre totes les vessants i enriquir iniciatives com la nostra.

Hi ha cap crida a l’acció que t’agradaria donar a conèixer? 

Les eines s’han de fer servir, provar, testejar, per validar-ne l’efectivitat i millorar les seves funcionalitats. La nostra crida a l’acció va destinada a ciutats i entitats interessades en incorporar la perspectiva de salut en els seus processos de planificació urbana i que vulguin posar en pràctica l’eina per acompanyar les seves estratègies de salut urbana o d’avaluació de l’impacte en salut. També fem una ‘crida a l’acció’ per a totes aquelles entitats interessades a formar part de la iniciativa, la recerca, la formació o el desenvolupament de l’eina.

Clica aquí per a més informació!


Quins són els objectius de la iniciativa VR360 aplicada al benestar emocional? 

Aquest projecte ens permet fer arribar al nostre alumnat una tècnica innovadora que podran fer servir el dia de demà amb les persones amb qui treballen, per fomentar el seu benestar emocional i contribuir així a la seva salut de forma integral.

Hem fet formació amb Merops360 sobre l’ús de VR360 amb l’alumnat de 2n del CFGM de l’institut Narcís Oller de Valls. Aquesta formació innovadora és de gran interès i aplicabilitat per la seva futura feina amb persones en situació de dependència però també per incorporar tot l’aprenentatge en els seus projectes finals de cicle. D’aquesta manera, fem un lligam interessant i fructífer enter el món social, la innovació digital, i el món educatiu, fent arribar al nostre alumnat i futures professionals, tècniques, sabers i eines d’última generació, amb els quals contribuir al canvi i millora social, fomentant el benestar emocional dels col·lectius de persones en situació de dependència.

La iniciativa connecta amb el Col·laboratori Vallsgenera com a agent dinamitzador del repte i a través seu amb els altres agents que col·laboren amb el projecte.

Clica aquí per a més informació!

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!