- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local a Tremp
El Col·laboratori Catalunya, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, organitza la jornada “Temps de col·laboratoris: Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local”, que tindrà lloc al municipi de Tremp, el dimarts 16 d’abril, de 10h a 15h a l’Epicentre Geoparc de Tremp.
En la primera part de la sessió, es presentarà l’efecte Col·laboratori a través de l’exposició de projectes d’innovació social digital desenvolupats a terres pirinenques en territoris com ara Sort, Tremp, La Seu d’Urgell, la Vall d’Aran, la Vall de Boí i el Pont de Suert, però també a d’altres comarques com el Solsonès i el Berguedà.
Seguidament, la jornada oferirà un espai de cocreació guiat, on es generarà un mapatge col·lectiu en el qual les persones assistents podran aportar el seu coneixement del territori, identificant iniciatives, projectes, institucions i espais d’interès per al foment de la innovació social digital i la generació de sinergies. Després d’un dinar de treball conjunt, la sessió continuarà a l’Epicentre de Tremp, on els assistents provaran dues experiències immersives mitjançant la realitat virtual.
El cicle Temps de col·laboratoris neix de la voluntat de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya d’apropar la innovació social digital a la societat i la seva quàdruple hèlix per, entre d’altres, utilitzar les tecnologies digitals de manera efectiva, millorar la seva gestió, promoure la participació ciutadana i fomentar el desenvolupament local i la col·laboració interinstitucional. L’objectiu de la sessió és connectar agents d’innovació i donar a conèixer projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre per tractar de forma més eficient els reptes socials actuals.
09:30 h – Recepció d’assistents
10:00 h – Benvinguda institucional
- Sílvia Romero Galera, alcaldessa de Tremp
- Liliana Arroyo i Moliner, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya
- Eva Fiter Cirera, directora de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA)
10:15 h – L’Efecte Col·laboratori. Presentació de casos locals d’èxit d’innovació social digital
Taula rodona moderada per la regidora de Tecnologia i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Tremp, Alba Moré.
- Borja Llàser, cap d’estudis de l’Institut de Tremp, presenta el projecte Tremp-Sat.
- Markus Urban, estudiant del grau en Intel·ligència Artificial i Ester Collado, dinamitzadora del Punt Òmnia de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, presenten el projecte “Cati, assistent virtual”
- Lucía González, AODL d’Innovació del Conselh Generau d’Aran, presenta el projecte “Hèpic Hub”
- Francesc Viaplana, tècnic de transferència de coneixement i tecnologia forestal a les zones de muntanya, CTFC i Erico Kutchartt, investigador al grup de dinàmica del paisatge biodiversitat CTFC, presenten el projecte “FIRE-RES Geo Catch App”
- Gabriel Lampreave, responsable del repte al cos d’Agents Rurals, presenta el projecte “Collarets pel monitoratge i control d’atacs al ramat en alta muntanya”
- Susanna Casanovas, tècnica de Turisme i Cultura i Carles Roca, dinamitzador Punt TIC del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, presenten el projecte “Més romànic”.
- Marc Orobitg, director general adjunt de Cadena Pirenaica i Albert Crespo, cap de realització de Cadena Pirenaica, presenten el pilot “Retransmissió en directe amb 5G d’esdeveniments situats llocs de difícil accés”
11:25 h – Torn obert de preguntes
11:40 h – Dinàmica de mapatge col·lectiu del territori
13:00 h – Dinar de treball
14:00 h – Activitats immersives
- Experiència amb ulleres de realitat virtual per visualitzar dinosaures al Geoparc Àrea Digital Alt Pirineu
- Visita a la muralla de Tremp en realitat augmentada
15:00 h – Fi de la jornada