skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

El Col·laboratori Catalunya de Salut i Benestar aplega prop de quaranta assistents en la celebració de la seva primera plenària

Agents de la quàdruple hèlix comparteixen iniciatives innovadores i digitals en el territori dins els àmbits de la salut i el benestar

Una quarantena d’assistents van participar el passat 21 de juny a la primera plenària organitzada pel Col·laboratori de Salut i Benestar. És el primer col·laboratori temàtic que s’impulsa des del Col·laboratori Catalunya, una iniciativa que pretén crear una xarxa formada per agents de la quàdruple hèlix (administracions, centres de recerca i docència, empreses i ciutadana) amb la voluntat d’aprofitar els seus actius i coneixements per innovar conjuntament i resoldre reptes que es plantegen. 

En la presentació del col·laboratori, Jordi Colobrans responsable de recerca de l’àrea Digital Society Technologies (DST) a la Fundació i2CAT, va remarcar que l’objectiu d’aquest nou Col·laboratori de Salut i Benestar és vincular els diferents col·laboratoris territorials a través d’eixos temàtics per poder fomentar noves estructures socials i fer-les sostenibles. “Estem buscant iniciatives del territori i professionals en actiu i amb un component innovador per explorar conjuntament, i de baix a dalt, els reptes actuals del territori en l’àmbit de la salut i buscar solucions a curt, mitjà i llarg termini”, va afegir Colobrans. Així, el Col·laboratori vol connectar les diferents iniciatives de l’entorn per promocionar la salut i el benestar en el territori.

La principal finalitat d’aquesta primera sessió era connectar persones i entitats de la quàdruple hèlix vinculades al sector de la salut i el benestar. A través d’una dinàmica de co-creació, dirigida per Rafel Nualart, manager en innovació social digital a l’àrea  DST a la Fundació i2CAT, els participants van compartir diferents iniciatives en curs en el territori i alhora identificar-ne’n de noves en l’àmbit de la salut i el benestar així com les principals problemàtiques i reptes del sector. Entre els principals reptes mencionats hi ha la bretxa digital, les conseqüències emocionals de la covid, tant a la ciutadania com en els professionals sanitaris, o l’empoderament de la ciutadania com a centre d’un nou model sanitari post-pandèmia. 

Pots consultar i/o afegir més iniciatives i contingut a l’espai virtual de la sessió. En cas, a l’afegir notes digitals o comentaris, t’agrairem que també posis el nom i l’entitat per d’aquesta manera nosaltres o altres participants del Col·laboratori pugem identificar-te i contactar-te si es creu convenient. Recorda que per accedir a aquest enllaç no cal posar cap mena d identificador, nom o correu electrònic, sinó clicar directament Enter as a visitor.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!