skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

La 2a edició del Curs #EstiuObert consolida l’aposta del Col·laboratori Catalunya per crear un sistema d’innovació en xarxa de base social en el territori

Curs Estiu Obert Catalunya

L’edició d’enguany ha comptat amb cinc taules rodones, on hi han participat un total de 20 ponents

El passat dimecres 13 de juliol va finalitzar la segona edició del Curs #EstiuObert del Col·laboratori Catalunya, dividit en tres sessions els dies 29 de juny i 6 i 13 de juliol. En format online i obert a tota la ciutadania, el curs ha comptat amb total de 160 inscrits entre totes les sessions, que es poden visualitzar de nou al canal de youtube de la Fundació i2CAT.

Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar el curs en la primera sessió, celebrada el passat 29 de juny. En el seu discurs, Barbany va destacar la importància de projectes com el Col·laboratori Catalunya per fer de Catalunya un país de creadors i creadores digitals, sense bretxa digital i socialment avançat i digitalment inclusiu. “Els col·laboratoris constitueixen una xarxa d’innovació que aprofita els actius del territori per trobar reptes que es resolen col·laborativament al territori”. La primera sessió també va comptar amb la ponència “Cap a sistemes d’universals d’innovació”, a càrrec d’Artur Serra, director adjunt de la Fundació i2CAT i director de l’àrea Digital Social Technologies (DST), qui va afirmar que “el Col·laboratori Catalunya és una proposta integradora que, a partir de les sinergies entre agents del territori, permet detectar projectes innovadors de base social”.

L’edició d’enguany ha comptat amb un total de cinc taules rodones, on hi han participat 20 ponents i cinc moderadors dels diferents agents de la quàdruple hèlix (administració pública, universitat, empresa i ciutadania). En el discurs de cloenda del curs, Ricard Faura, cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital, Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, va remarcar la importància d’incloure la ciutadania al centre dels processos d’innovació.  “L’evolució del Col·laboratori Catalunya passa per l’empoderament digital i la capacitació dels ciutadans, que se situen al centre per dissenyar i transformar la societat digital”, va afegir.

El principal objectiu d’aquesta segona edició del curs era donar a conèixer el Col·laboratori Catalunya de la mà dels seus protagonistes, els diferents agents de la quàdruple hèlix, així com diferents iniciatives que s’estan impulsant arreu del territori. Totes les sessions del curs es poden consultar de nou aquí. El Col·laboratori Catalunya és una iniciativa oberta i en contínua construcció promoguda pel Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT.

Curs #EstiuObert del Col·laboratori Catalunya: sessió del 29 de juny

Curs #EstiuObert del Col·laboratori Catalunya: sessió del 6 de juliol

Curs #EstiuObert del Col·laboratori Catalunya: sessió del 13 de juliol

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!