Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

La contribució d’un EduColab en la modernització de la formació professional, un dels temes de debat a l’OLLD 2022

L’enfocament s’inspira en el desenvolupament d’un nou col·laboratori temàtic en educació promogut pel Col·laboratori Catalunya

El Col·laboratori Catalunya ha estat present a l’edició d’enguany de l’OpenLivingLab Days (OLLD), celebrat a Torí del 20 al 23 de setembre, amb una presentació a càrrec de Jordi Colobrans, responsable de Recerca en l’Àrea Digital Society Technologies a la Fundació i2CAT, sobre la contribució d’un EduColab en la modernització de la formació professional.

La ponència, duta a terme el 22 de setembre, es basada en l’estudi “How can an EduCoLab and a network of EduLabs contribute to modernising vocational education and training“. Durant la presentació, Colobrans va compartir els passos que s’estan seguint actualment a Catalunya per a la creació d’un EduColab, un nou col·laboratori temàtic que s’està impulsant des de la iniciativa Col·laboratori Catalunya. Els EduColabs són laboratoris educatius, majoritàriament impulsats per docents, que neixen per resoldre reptes vinculats a l’àmbit docent on, en alguns casos, s’introdueixen ñes tecnologies digitals com a eines per al canvi. La creació d’un EduColab en el marc de la iniciativa del Col·laboratori Catalunya neix per donar resposta a les necessitats actuals dels equips docents de Formació Professional (FP). L’objectiu és explorar i desenvolupar noves maneres d’integrar la formació professional i la digitalització per a promoure la col·laboració i generar desafiaments socials i digitals des d’un enfocament de quàdruple hèlix.

L’OpenLivingLab Days (OLLD), la trobada anual de Living Labs organitzada per l’European Network of Living Labs. L’OLLD és un espai per a policy makers, companyies, emprenedors, investigadors i representants dels diferents Living Labs per connectar i treballar conjuntament a l’hora de donar suport a ciutats i regions en la seva transició sostenible i resilient mitjançant processos d’innovació oberta.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!