Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

Especial #8M: La innovació social i digital de Laia Sánchez, Marta Aymerich i Imma Casacuberta

Dia de les Dones

En el marc del Dia Internacional de les Dones, compartim el testimoni de 12 dones que han participat en activitats del Col·laboratori Catalunya. Cadascuna explica el seu projecte d’innovació social i digital, el qual lidera o n’exerceix un rol clau per al seu desenvolupament en el territori.

En aquesta última sèrie, conversem amb Laia Sánchez responsable de l’Àrea del col·laboratori del CitilabMarta Aymerich, vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca i Directora de l’eHealth Center, i Imma Casacuberta, responsable del CINGI (Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial).


Quins són els objectius del Colaboratorioic.org?

La finalitat principal és fer costat, acompanyar i facilitar l’articulació de l’ecosistema de la innovació ciutadana per a abordar juntes els reptes complexos que com a societat tenim per davant i això ho fem orientant la nostra acció a:

  • Identificar i visibilitzar els seus agents respectant la naturalesa diversa, complementària i corresponsable d’aquests.
  • Connectar i mobilitzar els agents, reforçar totes les coses positives que ja es fan i promoure la col·laboració i les relacions significatives, sostenibles i viables.
  • Desenvolupar acords i projectes concrets sobre reptes comuns.
  • Compartir i coproduir infraestructures, eines, metodologies i recursos que faciliten la col·laboració.
  • Augmentar i transferir la potència i els aprenentatges de la innovació ciutadana a diferents àmbits d’actuació sectorials i territorials.
  • Divulgar i sensibilitzar sobre la capacitat transformadora i cohesionadora de la innovació ciutadana i implicar-hi institucions, agents socials, mitjans de comunicació, etc.

És molt important comptar amb una estructura de col·laboratoris per territoris i en els diversos sectors que ens permeti fer xarxa, compartir recursos, bones pràctiques. Per nosaltres al ColaboratorioIC és fonamental comptar amb col·laboratoris distribuïts per tot el territori i en els diversos sectors per compartir la passió per incorporar la innovació ciutadana al nostre sistema d’innovació.

Hi ha cap crida a l’acció que t’agradaria donar a conèixer? 

Si, signar el manifest per la innovació ciutadana aquí.

Clica aquí per a més informació!


Quins són els objectius de l’aplicació TEAapp?

La finalitat principal és facilitar la comunicació de la persona amb trastorn de l’espectre autista (TEA) o el familiar, amb els professionals de la salut. La TEAapp és una aplicació que ajuda les persones afectades a gestionar situacions comunicatives amb els professionals de la salut. 

El principal objectiu és superar la problemàtica comunicativa en determinades situacions del procés de diagnòstic de la malaltia. Des de fases inicials fins a situacions pròpies del desenvolupament del tractament com el lliurament d’un informe mèdic o la realització d’una prova mèdica.

Hi ha cap crida a l’acció que t’agradaria donar a conèixer? 

La proposta de valor de TEAapp, i d’aquests materials, rau a valorar la importància del llenguatge quan s’està parlant de salut i ajudar a empoderar els principals agents per aconseguir comunicar-se amb èxit amb el professional de la salut i millorar el procés d’acompanyament en el tractament que implica aquest tipus de trastorn del desenvolupament.

Clica aquí per a més informació!


Quins són els objectius del CINGI?

L’objectiu del centre és impulsar la innovació pràctica dels projectes i empreses de la cadena de valor agroalimentària. Un dels projectes és ‘Innovation in Hotel Food’ que té com a objectiu ajudar en el desenvolupament d’innovacions (producte, model de negoci, procés productiu, procés logístic, etc.) per tal de satisfer les necessitats en solucions de 4a i 5a gamma en el context dels hotels i restaurants.

Clica aquí per a més informació!

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!