skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

Especial #8M: La innovació social i digital de Judit Garrido, Imma Boada i Júlia Krukonis

Dia de les Dones

En el marc del Dia Internacional de les Dones, compartim el testimoni de 12 dones que han participat en activitats del Col·laboratori Catalunya. Cadascuna explica el seu projecte d’innovació social i digital, el qual lidera o n’exerceix un rol clau per al seu desenvolupament en el territori.

En aquesta tercera sèrie, conversem amb Judit Garrido, gestora de projectes de l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf; Imma Boada, investigadora principal del projecte TAECON, i Júlia Krukonis, qui va ser coordinadora de l’equip del voluntariat, membre de l’organització del VAG Experience i formadora dels tallers VAG Kids.


Quins són els objectius de la iniciativa Garraf en Xarxa?

Vam iniciar aquest programa per donar resposta al baix nivell de digitalització de les petites i microempreses del territori, especialment a partir de les noves necessitats sorgides amb la Covid-19. Per això s’ha disposat una consultoria totalment a mida i personalitzada per a cada empresa que els ha mostrat en què consisteix la digitalització i formes fàcils i econòmiques de posar-ho en marxa al negoci. 

Participar en el Col·laboratori m’ha permès conèixer i explicar els projectes de la comarca. A més, permet també establir contacte amb altres persones i organitzacions amb les quals es poden donar sinergies per executar els projectes.

Hi ha cap crida a l’acció que t’agradaria donar a conèixer? 

Hem informat dels ajuts que han anat apareixent per millorar en l’àmbit de la digitalització. Aquest projecte sensibilitza i forma, però, a més, facilita la implementació de noves eines!

Clica aquí per a més informació!


Quins són els objectius de la iniciativa TAECON?

La plataforma TAECON és una eina de gamificació que permet millorar l’ensenyament i aprenentatge de les STEM de forma interactiva i creativa, aplicable al sector de l’ensenyament, al de la promoció de la vocació cientificotècnica i al del desplegament digital. 

El joc integra diferents editors de creació de contingut que permeten personalitzar i crear diferents sessions en què cal resoldre diversos reptes tecnològics de manera gamificada. 

TAECON és una estratègia per: 

  • Despertar vocacions cientificotecnològiques de l’alumnat
  • Augmentar l’interès del professorat vers la difusió de les STEM
  • Visibilitzar els avenços tecnològics i científics proposats per dones
  • Visibilitzar les necessitats del teixit empresarial
  • Difondre les STEM a la població en general. 

El projecte va sorgir de la col·laboració entre l’Escola Politècnica Superior (EPS), el Patronat Politècnica i el Laboratori de Gràfics i Imatge (GILAB) de la Universitat de Girona (UdG) per promocionar les STEM entre els estudiants de secundària i de cicles de la regió de Girona. 

Actualment, l’objectiu és augmentar l’interès per la ciència i la tecnologia creant una comunitat entorn del nostre joc educatiu per tal de promoure les vocacions STEM i facilitar l’accés a docents a la creació de contingut.

Clica aquí per a més informació!


Quins són els objectius de la iniciativa VAG Experience?

La iniciativa remarca molt la importància de la col·laboració entre els quatre pilars de la societat (cultura, indústria, educació i ciutadania) per afrontar els reptes digitals del futur. Però sobretot, l’associació, fomenta la igualtat en l’educació del sector tecnològic, perquè tothom pugui tenir les mateixes possibilitats d’aprendre i desenvolupar-se. Això s’ha tractat a través de les conferències, tallers del VAGExperience i de les estades d’estiu.

Els objectius més concrets són:

  • Propiciar la igualtat de gènere en l’accés i l’ús de tecnologies educatives. 
  • Defensar la igualtat d’oportunitats educatives en l’àmbit digital.
  • Garantir la igualtat de drets i oportunitats en el sector de la tecnologia i els videojocs.
  • Impulsar la inclusió digital tant a l’educació com en el món laboral.

Participar en el marc del Col·laboratori Catalunya m’ha aportat molt personalment, ja que he pogut veure de més a prop l’impuls de diferents projectes, les sinergies que hi ha el dia d’avui i, a més a més, les col·laboracions de diferents entitats per promoure oportunitats; fet que s’agraeix molt i que tothom necessita per continuar creixent.

Hi ha cap crida a l’acció que t’agradaria donar a conèixer?

Estaria molt bé poder crear programes i projectes de formació en tecnologies educatives amb enfocament de gènere, que puguin preveure les necessitats i interessos de les dones i les nenes. Ja que, com a tallerista, he vist que la participació és molt bona, però en l’àmbit femení encara faltaria més participació i, mitjançant aquests programes i projectes podríem normalitzar, una mica més, la participació femenina en aquests àmbits.

Clica aquí per a més informació!

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!