skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya

Es constitueix el Col·laboratori Europeu INTEGER de Salut i Benestar en el marc de l’Open Living Lab Days

L’esdeveniment ha reunit més de 400 agents innovadors de tot el món a Barcelona per reflexionar sobre com assolir un futur amb l’ésser humà al centre de la innovació i amb visió de col·laboració

Del 21 al 23 de setembre, el World Trade Center de Barcelona va acollir l’Open Living Lab Days (OLLD), l’esdeveniment anual de referència organitzat per la Xarxa Europea de Living Labs (ENoLL) i la col·laboració de la Fundació i2CAT, el Computer Vision Center (CVC) i la Fundación Èpica (La Fura dels Baus).

Un dels esdeveniments principals del congrés ha estat la signatura pública dels Termes de Referència (TR) per a l’establiment del Col·laboratori Europeu INTEGER de Salut i Benestar. L’acte, celebrat el dijous 21 de setembre, va reunir representants regionals per refermar el seu compromís mitjançant la signatura d’una aproximació innovadora i cocreada que doni resposta als reptes socials. El document servirà per solidificar la col·laboració entre els living labs regionals europeus de Catalunya, Hamburg i Cracòvia, juntament amb el compromís a llarg termini de les tres regions per promoure  la innovació social, digital i empresarial. Entre les diferents personalitats europees signants del document hi van participar el director d’Estratègia i Innovació de la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya,  Ramon Maspons Bosch, i el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya, el Sergi Marcén.

La iniciativa Col·laboratori Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, treballa per crear un model d’innovació social i digital que interconnecti tot el territori proporcionant recursos, orientació metodològica, eines digitals, capacitació i coneixement a les persones. Des del 2022, el Col·laboratori Catalunya ha impulsat la creació de nous projectes d’innovació social i digital a través del Col·laboratori de Salut i Benestar. Aquest va ser el cas local presentat en la proposta del projecte europeu INTEGER4h, Interconnecting 4 Helix Innovation Ecosystems in European Regions, coordinat per l’equip Digital Social Tecnologies d’i2CAT. L’objectiu del projecte és accelerar la integració d’actors socials en l’ecosistema d’innovació europeu i se centra específicament en el Healthy Living Collaboratory.  El secretari Marcén va expressar que “mai abans havíem experimentat tanta innovació en centres tecnològics, empreses, startups i altres organitzacions, així que aquesta energia és necessària per millorar i transformar els sistemes de salut i establir nous esquemes de col·laboració entre diferents parts interessades per mantenir els nostres ciutadans sans”.

Sobre l’Open Living Lab Days

Amb el lema: “Living Labs per a una era de transicions: Com la innovació centrada en l’ésser humà està canviant les nostres vides”, l’OLLD ha reunit més de 400 professionals de living labs, administració pública, directius empresarials, emprenedors, acadèmics i innovadors de tot el món per reflexionar sobre com assolir un futur més innovador, amb visió de col·laboració i situant l’ésser humà al centre.

En la sessió inaugural de l’acte, el director adjunt d’i2CAT i cap de l’ENoLL AOTF en Innovació Social i Drets Digitals, Artur Serra, ha afirmat que la societat “necessita situar els Living Labs en un context global d’aliances perquè puguin expandir-se i aconseguir societats digitals reals de manera col·laborativa”. A més, des de la Generalitat de Catalunya, la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo, ha destacat la importància de projectes com el Col·laboratori Catalunya i el seu objectiu d’aconseguir una Catalunya Digital i Social pel 2030.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!