Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Articles

Lleida acull una nova jornada de Temps de Col·laboratoris, que destaca el potencial de la innovació social digital en l’àmbit local

L’acte, organitzat pel Col·laboratori Catalunya, va reunir una seixantena de persones al Parc Agrobiotech de Lleida

EL Parch Agrobiotech de Lleida va acollir, el passat 19 de desembre, una nova edició de “Temps de Col·laboratoris” una jornada organitzada pel Col·laboratori Catalunya -iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball i la Fundació i2CAT- que va reunir una seixantena de persones amb l’objectiu de promoure sinergies entre agents de la quàdruple hèlix i donar a conèixer projectes i metodologies provades amb èxit al territori.

La proposta sorgeix de la voluntat de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya d’apropar la innovació social digital a la ciutadania perquè compti amb eines efectives per desenvolupar-se en nous entorns cada cop més digitals. En aquest sentit, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo Moliner, va inaugurar la jornada encoratjant els assistents a explorar connexions durant la sessió, així com ampliar-neamb la resta de participants. La benvinguda també va comptar amb la presència de la tinent d’alcalde de Bon Govern de la Paeria, Carme Valls, i el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú.

Benvinguda institucional a càrrec de la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo Moliner

Durant la jornada es van donar a conèixer projectes d’èxit d’innovació social digital que exemplifiquen l’efecte col·laboratori i, alhora, corroboren que fer un ús correcte de la  tecnologia suposa l’element clau per treballar en polítiques més justes, equitatives i inclusives. El dinamitzador social digital i tècnic responsable del servei de formació i divulgació tecnològica de l’Ajuntament de Tàrrega (gòTIC Ajuntament de Tàrrega), Ramon Oromí, va presentar el projecte Estiu Jove ’23, coliderat amb la Cooperativa Lleure Quàlia amb l’objectiu de millorar zones d’ús comunitari arreu de la ciutat. La responsable de formació de bonÀrea Agrupa, Mònica Torné, va compartir “La llavor”, un espai educatiu tecnològic de Guissona que pretén potenciar les capacitats digitals i habilitats relacionades amb les STEM. El fundador i CEO del Group Saltó, Jaume Saltó, va explicar SOMCare, un projecte de robòtica assistencial per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Per la seva banda, la directora d’habitatges a ACUDAM, Irene Solsona, va donar a conèixer “Un Clic i, p@rlem?”, desenvolupat per ACUDAM, CISCO i l’Ajuntament de Mollerussa per  fomentar l’autonomia relacional així com la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual. El director de la Càtedra Innovació Social de la UdL, Carles Alsinet, va exposar “Som rurals, som de muntanya”, una iniciativa que treballa per apropar els serveis a les persones que viuen als territoris rurals. Finalment, el responsable dels laboratoris TIC del Parc Agrobiotech, Andreu Ibáñez, va donar a conèixer l’oferta dels laboratoris TIC del Parc Agrobiotech de Lleida. La jornada va comptar amb una dinàmica de treball de cocreació en què els assistents van poder conversar amb les persones impulsores dels casos d’èxit i cercar punts de col·laboració.

L’acte va concloure amb la presentació d’entitats situades al Parc Agrobiotech que apliquen la innovació digital amb impacte social i, juntament amb VNGInnova, es va dur a terme una dinàmica participativa per començar a traçar els fonaments del Col·laboratori Ponent.

Es presenta el pilot ‘Eix Comercial AR’

Aquest Nadal, els comerços de Lleida ofereixen una experiència immersiva a la ciutadania a través la tecnologia 5G amb la iniciativa Eix Comercial AR. Els participants de Temps de Col·laboratoris van poder participar en aquesta demostració, que s’emmarca dins l’Àrea 5G Ponent, impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT. A través d’un recorregut pel centre de Lleida, els assistents van poder endinsar-se en espais històrics de la ciutats i conèixer les botigues de l’Eix Comercial de forma participativa gràcies a la realitat augmentada.

Vista del pilot “Eix Comercial AR”
Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!