Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Articles

Col·laboratori Catalunya reuneix a Salt projectes d’innovació social digital de les comarques gironines

La jornada va activar la xarxa d’agents innovadors al territori amb més de 60 assistents

La Factoria Cultural Coma Cros de Salt va acollir, el dimarts 28 de maig, una nova edició de Temps de Col·laboratoris, iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT per promoure sinergies entre agents impulsors de projectes d’innovació social digital.

Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar la jornada destacant la importància de comptar amb representants de la quàdruple hèlix. En el mateix sentit, Rosa Paradell, directora d’Innovació del Sector Públic de la Fundació i2CAT, va animar els assistents a treballar conjuntament per a la transformació del territori.

La benvinguda també va comptar amb la participació del tercer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, i del diputat d’Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Plana.

Durant la jornada es van presentar projectes d’innovació social digital de les comarques gironines que exemplifiquen la capacitat de transformació de l’aplicació de les eines digitals en àmbits com l’educació, la salut o la participació cultural.

Vídeo de resum de la jornada Temps de col·laboratoris celebrada a Salt 28 de maig de 2024.

Mireia Frigola, Project Manager de la Universitat de Girona, va explicar com des de la Càtedra Tekhné es treballa per millorar la qualitat de vida des de les escoles amb la tecnologia com a companya dels infants i joves. Oriol Costa, director d’EcoRegió, va presentar el model de Living Lab que ha facilitat desenvolupar un projecte de comunitat econòmica d’alimentació ecològica. En el seu torn, Marc Grijalvo, de BIM Consultors, va mostrar el software creat per RosesLab i la seva contribució per facilitar l’aplicació de la tecnologia per millorar l’accessibilitat de les activitats turístiques. Finalment, per tancar el bloc de projectes, Neus Domènech, responsable d’Innovació de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i impulsora de la Xarxa d’Innovació en Salut de les Comarques Gironines, va mostrar com s’ha aplicat l’ús de la tecnologia per millorar els nivells de benestar emocional del personal de l’hospital.

La jornada va seguir amb la participació dels assistents en una sessió de treball conjunt per compartir projectes i cocrear un mapa col·lectiu d’iniciatives d’innovació social digital al territori. Després d’un dinar de networking per facilitar la coneixença mútua, l’activitat es va cloure amb una visita a la Factoria Cultural Coma Cros per conèixer el seu funcionament i les iniciatives que acull.

Innovació tecnològica contra les barreres d’accés a la cultura

Jordi Planagumà, director de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines, i Beka Iglesias, Senior Software Engineer de la Fundació i2CAT, van presentar un projecte pilot de retransmissió immersiva de concerts en directe per facilitar l’accés a la cultura a pacients hospitalitzats.

A través d’ulleres de realitat virtual i l’ús de 5G per a una bona connectivitat, els pacients poden seguir un concert en directe amb un sistema immersiu que permet canviar el punt de vista per a una experiència cultural enriquida i amb valor afegit.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!