Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya

El Col·laboratori Catalunya presenta la nova plataforma de dinamització de la comunitat en la seva jornada anual

El Hub Social Barcelona va acollir la jornada, que va reunir una seixantena d’agents d’innovació social digital d’arreu del país

El Col·laboratori Catalunya, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals, i la Fundació i2CAT, ha reunit una seixantena d’agents d’arreu del territori al Hub Social Barcelona per celebrar la seva trobada anual i presentar la Comunitat Col·laboratori, la nova plataforma que facilitarà i ampliarà les connexions entre les persones participants.

La iniciativa, que culmina tot un curs de jornades arreu del país, fa un balanç positiu de la seva activitat. El director adjunt d’i2CAT, Artur Serra, ha iniciat les intervencions de la jornada posant de manifest la necessitat de comptar amb la perspectiva social en els desenvolupaments tecnològics: “Per tal que la recerca tingui impacte, cal que la innovació arribi a la ciutadania. Aquesta és la tasca dels living labs des de fa més de 20 anys”. En aquest sentit, el director d’i2CAT, Sergi Figuerola, ha destacat la voluntat d’avançar cap a una societat digital més justa i inclusiva: “Com a centre de recerca tecnològica ens trobem en un punt de convergència que demana incloure amb força la perspectiva social”.

L’objectiu central de la jornada ha estat presentar la Comunitat Col·laboratori, l’eina de dinamització basada en la plataforma de codi obert Decidim, que des d’avui s’ofereix a tots els agents d’innovació de Catalunya. Aquesta acció dona resposta a la demanda dels participants de la iniciativa, que ara ja compten amb un espai on poder reforçar les relacions que establien, a més de disposar d’una eina per conèixer i adherir-se a nous projectes. La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo i Moliner, ha celebrat la creació de la comunitat digital agraint a totes les persones que creuen en el projecte: “La plataforma ha de permetre impulsar i visibilitzar les sinergies que es creen en els Temps de col·laboratoris, inspirant i desplegant les capacitats de col·laboració”.

També ha participat en la presentació de la plataforma la directora de l’àrea de Tecnologies de la Societat Digital d’i2CAT, Marta Martorell, que ha mostrat la Comunitat Col·laboratori als assistents, definint-la com “una eina per col·laborar des del territori, compartir projectes i codissenyar solucions”. La plataforma, que ha comptat amb la participació del grup motor del Col·laboratori, Decidim i PokeCode en el seu disseny, també permetrà compartir continguts sobre innovació social i digital i obrir debats entre els participants.

La trobada anual del Col·laboratori Catalunya ha finalitzat amb una dinàmica de treball en  la què, per grups, els assistents han abordat la solució a reptes d’àmbits com el repoblament, la mobilitat, el benestar digital i la digitalització.

Una eina de codi obert, flexible i amb perspectiva social

La Comunitat Col·laboratori sorgeix d’un treball cocreat entre diferents agents de la quàdruple hèlix i es basa en la plataforma Decidim. La trobada anual ha comptat també amb la participació del president de l’Associació Decidim, Nil Homedes, i el director de Serveis d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona i cofundador de Decidim, Arnau Monterde, que han explicat l’eina i el seu objectiu de fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions polítiques i socials i contribuir a crear comunitats més democràtiques, cohesionades i empoderades. Seguint l’essència de Decidim, la Comunitat Col·laboratori facilitarà la participació activa dels ciutadans i fomentarà els processos decisoris, la col·laboració i la inclusió.

La Comunitat Col·laboratori ja està disponible per a tots els usuaris i es pot consultar aquí.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!