Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya

Polítiques Digitals obre una convocatòria d’ajuts per fomentar la inclusió sociodigital, amb un import total de 200.000 €

Poden ser beneficiàries de les subvencions empreses, persones autònomes, consorcis, fundacions, associacions i entitats privades sense ànim de lucre, i ens locals

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball, ha publicat avui la convocatòria de subvencions en l’àmbit de les TIC, amb un pressupost total de 200.000 €. A partir de demà i fins al 25 de setembre a les 14:00 hores, es podran presentar les sol·licituds per demanar aquests ajutsper a projectes orientats a la reducció de la bretxa digital i el foment de la capacitació i la inclusió digital amb impacte en el territori català.

La quantia de l’ajut per a les sol·licituds beneficiàries serà d’un màxim de 25.000 €, que s’atorgaran fins a esgotar el pressupost total de 200.000 €. Els criteris que es tindran en compte per determinar la quantia de les subvencions són: el cost del projecte en coherència amb la puntuació obtinguda en la memòria segons els criteris de valoració i les disponibilitats pressupostàries.

Poden ser beneficiàries de les subvencions empreses, persones autònomes, consorcis, fundacions, associacions i entitats privades sense ànim de lucre, i ens locals que compleixin els requisits que s’estableixen a les bases reguladores. Així, les persones sol·licitants que vulguin optar als ajuts hauran de lliurar una memòria que s’ajusti als criteris de valoració establerts a les bases reguladores.

Requisits obligatoris

Per poder optar a aquests ajuts, les persones sol·licitants han de complir uns requisits generals i uns requisits específics, indicats a les bases reguladores. Els requisits específics que es desglossen en requisits per als equips de persones que lideren el projecte presentat i que formen part de l’entitat (equip impulsor), i requisits per a les persones sol·licitants.

Requisits per a l’equip que lidera el projecte (equip impulsor):

  1. Els òrgans de decisió i direcció han d’estar compromesos amb el creixement del projecte o la iniciativa.

Requisits per a les persones sol·licitants:

  1. Tenir un centre de treball a Catalunya o mitjans personals i materials que operin o generin activitat econòmica a Catalunya en el moment de l’atorgament de la subvenció.
  2. Estar constituïda segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral, societat civil, societat cooperativa, societat limitada unipersonal o persona autònoma. O bé, ser un consorci, fundació o associació o entitat privada sense ànim de lucre, o un ens local o qualsevol altra entitat amb personalitat jurídica pròpia.

Documents a presentar

Les persones sol·licitants d’aquest ajut hauran d’entregar els formularis de sol·licitud, degudament formalitzats, i hi hauran d’ajuntar els documents que s’indiquen a continuació:

  1. Memòria tècnica descriptiva del projecte de l’activitat o l’actuació segons el model establert, que desenvolupi tots els apartats que s’hi indiquen i que inclogui les dades d’inici i finalització previstes i el lloc de realització.
  2. Pressupost complet i detallat del projecte presentat en el qual figurin totes les despeses i els ingressos previstos, la quantia de l’ajut que se sol·licita i el detall de les fonts de finançament, segons el model establert. En el cas que l’activitat subvencionada consisteixi en diverses actuacions, el pressupost s’ha de desglossar per actuacions i per conceptes de despesa.

Més informació sobre les bases, la convocatòria i com accedir al tràmit per presentar les sol·licituds, aquí.

Reducció de la bretxa digital

Aquesta convocatòria de subvencions s’emmarca en l’acord de Govern de l’”Estratègia nacional per a la inclusió sociodigital” que vol fer front als reptes presents i futurs de la digitalització i lluitar contra les bretxes digitals en clau de país, especialment en grans col·lectius en risc d’exclusió digital. L’objectiu és seguir avançant en el desenvolupament social i econòmic del país en la plena igualtat d’oportunitats que marca la Direcció General de Societat Digital i que es preveu en el Pla estratègic de subvencions del Departament d’Empresa i Treball 2022-2025.

En aquest sentit, aquests ajuts també van en consonància amb la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals impulsada pel Govern, que recull com a drets l’accés universal a Internet, així com la capacitació i la inclusió digitals, i que té per objectiu promoure un marc legislatiu i democràtic per garantir els drets humans en l’era digital. 

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!