skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
CatNord, Notícies

El Campus Alimentació i Gastronomia i el Col·laboratori CatNord reuneixen agents del territori per treballar els reptes del sector agroalimentari

Una trentena de representats de centres de recerca, empreses, administració pública i ciutadania de la demarcació de Girona han plantejat projectes col·laboratius al voltant dels principals reptes del sector agroalimentari

El Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG, amb el suport del Col·laboratori CatNord, ha convidat diverses empreses i entitats de l’àmbit agroalimentari a la Sessió exploratòria: reptes en l’àmbit agroalimentari a la demarcació de Girona el 8 de juliol. En la jornada hi han participat una trentena de persones de diferents entitats rellevants de l’àmbit agroalimentari. En aquesta sessió, recerca, empresa, administració i ciutadania s’han unit en una actuació col·laborativa per plantejar accions i projectes que responguin a aquestes necessitats globals.

Els sistemes alimentaris sostenibles són fonamentals per garantir que les generacions actuals i futures gaudeixin d’una alimentació saludable i segura. Per aconseguir una agricultura i una alimentació més sostenibles, cal desenvolupar noves solucions innovadores pels reptes del sistema i implicar un gran nombre d’actors per impulsar aquesta innovació. Des del Col·laboratori CatNord s’ha donat tot el suport al Campus d’Alimentació de la UdG, aportant noves metodologies, eines de treball i participants a les sessions de dinamització. Per a la iniciativa, l’agroalimentari es considera un sector estratègic per al territori

Durant la primera part de la sessió, s’han exposat i contextualitzat els principals reptes del sector, identificats per IRTA, la Unió de Pagesos i ACCIÓ. A continuació, s’han presentat els diferents programes de finançament a nivell autonòmic, estatal i europeu que permetrien finançar actuacions en el marc dels reptes plantejats. La segona part de la jornada s’ha centrat en una dinàmica que ha permès obrir un espai de diàleg on s’han estimulat les interrelacions per acotar i abordar solucions operatives i recolzades en la recerca i la transferència de coneixements i tecnologies.

Consulta els reptes treballats

Consulta els ajuts d’R+D al sector agroalimentari

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!