Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Notícies

El Col·laboratori Catalunya reuneix per primer cop agents d’innovació social i digital de la regió metropolitana de Barcelona

El Col·laboratori Catalunya, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals, i la Fundació i2CAT, ha reunit per primer cop agents de l’ecosistema d’innovació social digital de la regió metropolitana de Barcelona amb l’objectiu d’oferir un espai de connexió que faciliti l’impuls de noves iniciatives al territori.

Més de 70 persones han participat en la sessió Temps de col·laboratoris, celebrada aquest dijous 4 de juliol al Hub Social Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Bofill i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Aquesta jornada ha tancat la primera edició del cicle, que ha reunit més de 400 persones en sessions celebrades arreu de Catalunya.

La jornada ha comptat amb la coorgantizació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), una associació privada sense ànim de lucre que actualment està desplegant el Compromís Metropolità 2030, que inclou com a mesura estratègica impulsar una xara de laboratoris ciutadans a la regió metropolitana de Barcelona.

En la seva intervenció en l’obertura institucional de la jornada, Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, ha explicat l’origen del Col·laboratori Catalunya exposant que “la iniciativa neix de la necessitat de trobar espais de col·laboració per dinamitzar l’intercanvi i treball conjunt de la quàdruple hèlix”. També han participat en la benvinguda Elisenda Alamany, vicepresidenta Internacional i Metròpolis Digital a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha expressat la necessitat d’afrontar els reptes locals amb perspectiva metropolitana, i Daniel Ferrer, director de Desenvolupament i Aliances de la Fundació Bofill, que ha destacat la capacitat de transformació del treball col·laboratiu i en xarxa.

En la presentació dels cercles oberts d’experiències, Marta Martorell, directora de l’Àrea de Tecnologies de la Societat Digital de la Fundació i2CAT, ha destacat la importància de la col·laboració entre agents de diferents àmbits per trobar solucions als problemes de la ciutadania i fer accessibles les tecnologies digitals avançades. Maria Cortada, membre del Gabinet tècnic del PEMB, ha subratllat que “un col·laboratori de la regió metropolitana de Barcelona és una oportunitat per generar un espai de treball col·laboratiu que integri mirades innovadores i promogui solucions factibles per fer front a reptes ambientals, socials, ecològics al territori”.

Al llarg de la jornada, els assistents han participat en grups de cocreació per generar solucions a reptes socials al voltant de tres eixos: necessitats i reptes per configurar un col·laboratori de la regió metropolitana, solucions per garantir l’accés a l’habitatge i l’ús de tecnologies immersives per a la prevenció i conscienciació dels joves davant la violència de gènere.

Bones pràctiques, casos d’èxit i projectes inspiradors

La jornada ha comptat amb dues taules obertes per  compartir metodologies, casos d’èxit i aprenentatges que ha comptat amb la participació de Nadala Fernández, directora de producció i responsable de relacions institucionals de la Fundació Èpica la Fura dels Baus; Bàrbara Outeiro, responsable d’Innovació Oberta a Suara Cooperativa; Bàrbara Mitats, responsable de Programes de Formació i Recerca a Salut Mental Catalunya; Carlota Zabaco, coordinadora del Barcelona Aging and Longevity Lab (BALL) del Parc Sanitari Pere Virgili; Toni Codina, director general de Fundació iSocial; Mª Luisa García Castellano, tecnòloga a la Fundació Ciutat Viladecans; Albert González, cofundador de VTools; Eurídice Cabañes, codirectora d’ArsGame, i Gerard Sentís, coordinador d’m4Social, projecte d’innovació digital de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!