Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

Ricard Faura: “Les TIC han de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones i a un millor desenvolupament professional”

Des de la secció “Som Col·labers”, conversem amb Ricard Faura, cap d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat de Catalunya. Dins la Secretaria de Polítiques Digitals, el Servei d’Inclusió i Capacitació Digital té l’encàrrec de promoure l’ús responsable de les TIC entre la ciutadania per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones i al seu desenvolupament professional.

Quins són els projectes més rellevants en els quals esteu treballant actualment?

En tenim molt en marxa, però per destacar-ne uns quants podem parlar de la Xarxa Punt TIC, l’ACTIC, la Carta de Drets i Responsabilitats Digitals, Dona TIC, l’estratègia catalana per la inclusió sociodigital i, evidentment, Col·laboratoris Catalunya.

Quins són els principals reptes que afronteu actualment com a entitat?

El principal per mi ja l’he comentat de passada, aconseguir la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya a partir del bon ús de les TIC, de manera responsable i conscients dels seus potencials i les seves possibles amenaces.

A quines activitats heu participat o quines accions heu dut a terme dins del Col·laboratori Catalunya?

El projecte de Col·laboratoris Catalunya és un projecte de la Direcció General de Societat Digital, o sigui que hi estic des dels seus inicis, tant en la seva conceptualització com en la seva execució.

Què us aporta formar part del Col·laboratori Catalunya?

El que anomenem efecte col·laboratori, contactes, coneixement i col·laboració amb diferents projectes, i, el que és més important, els actors i protagonistes que tiren endavant aquests projectes.

Sempre demanem als entrevistats que comparteixin amb nosaltres una cita que els inspiri en el dia a dia?

Sempre tinc com a llibre de capçalera “Allegro, ma non troppo” de Carlo Cipolla, on presenta “Teoria de la Estupidez”, fonamental tenir ho sempre present. En trauré aquesta cita : “Los estúpidos son más temibles que la mafia, que el complejo industrial-militar o que la Internacional Comunista. Son un grupo no organizado, sin jefe ni norma alguna, pero que, pese a ello, actúa en perfecta sintonía, como guiado por una mano invisible”.

I per acabar, vols afegir algun recurs o eina que pugui ser d’interès per a la comunitat?

Sí, un recurs que utilitzo molt: Instapaper. És un servei de marcadors, que permet als seus usuaris guardar contingut web per llegir després en altres dispositius, com telèfons intel·ligents, tauletes o lectors electrònics.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!