Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Notícies

Neix la nova estratègia d’Àrees Digitals

Àrees Digitals és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, inclosa en l’Estratègia d’Innovació Social i Digital Territorial, i que compta amb el suport de la Fundació i2CAT i de Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona, la Generalitat de Catalunya –en el marc de la nova Estratègia d’Innovació Social i Digital Territorial–, i la Fundació i2CAT han presentat la nova estratègia del projecte Àrees Digitals en un acte al Mobile World Congress. La iniciativa té com a objectiu innovar des del territori acostant-lo a les últimes tecnologies digitals.

El projecte transforma les fins ara anomenades Àrees 5G en espais de disseminació i promoció territorial de les Tecnologies Digitals Avançades (TDA), a partir d’una metodologia basada en la col·laboració entre actors i comunitats de la quàdruple hèlix (administracions, acadèmia, sector privat i comunitat) per generar nous projectes i inversió en recerca i desenvolupament arreu de Catalunya.

Amb aquesta evolució s’entén la 5G com a punta de llança de totes les tecnologies digitals avançades. Per tant, els diferents pilots i projectes que es desenvoluparan dins les Àrees Digitals serviran alhora tant per avançar en l’aplicació com en el desplegament d’aquestes tecnologies (IoT, drons, IA, blockchain, etc.).

En l’acte hi han participat la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo; el director a la Fundació i2CAT, Sergi Figuerola; i el CIO de Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín, per valorar els impactes dels pilots realitzats fins al moment i plantejar les novetats del projecte. Figuerola ha destacat la voluntat que la tecnologia arribi arreu del territori: “El projecte vol aconseguir que tot el territori avanci digitalment de manera igualitària i que la bretxa digital no es transformi en una bretxa de la ciutadania”. El director d’i2CAT ha afegit que “La velocitat a la qual evoluciona la tecnologia és vertiginosa i, per tant, és crucial generar i exportar casos d’ús reproduïbles i escalables a tota Catalunya perquè la tecnologia arribi a tothom i la transformació tecnològica sigui equitativa”.

Durant l’acte també hi han estat presents tots els representats i membres de les institucions que formen les Àrees Digitals.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!