Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
CatSud, Notícies

El Col·laboratori de Valls engega un projecte de realitat virtual 360º adreçat al benestar emocional

realitat virtual 360

A través d’aquest projecte, l’entitat, que forma part del Col·laboratori CatSud, promourà el benestar dels avis i àvies, que s’endinsaran en paisatges i entorns naturals a través de la realitat virtual

El Col·laboratori de Valls engega un projecte de realitat virtual 360º adreçat al benestar emocional i sensorial de la gent gran. Aquesta proposta està inscrita en el projecte del Col·laboratori de Valls, entitat del Col·laboratori CatSud, del qual el Punt Òmnia és un membre impulsor. Aquest projecte d’innovació digital i social, sota el títol “VR 360. Benestar emocional sensorial per la 3a edat» té com a objectiu aprofitar tot el potencial de la realitat virtual en favor del benestar de la gent gran i persones en situació de dependència.

A través de vídeos immersius 360º, ulleres de realitat virtual i estímuls físics reals, les persones usuàries amb dificultats de mobilitat podrien, sense moure’s, endinsar-se i viure les sensacions de passejar per entorns naturals. Aquesta tècnica terapèutica innovadora que utilitza metodologies de realitat virtual contribueix a l’autoestima més gran de les àvies i avis i altres col·lectius de persones dependents, així com la millora del seu estat d’ànim i de la seva capacitat de concentració, entre altres beneficis en favor del seu benestar personal i emocional.

El projecte ha arrencat aquest any amb formació i, de cara al curs vinent, es podrà posar ja en pràctica a persones en situació de dependència. Per dur-lo a terme, es compta amb la participació també dels serveis municipals del Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva (PLACI) i d’atenció a la gent gran, dels programes de Salut Comunitària i Benestar Emocional de l’Àrea Bàsica de Salut Valls Urbà, professionals d’infermeria de medicina comunitària, entitats del Col·laboratori CatSud i alumnes i professores de l’Institut Narcís Oller.

De fet, seran els mateixos alumnes els que, amb la col·laboració i assessorament de l’empresa especialitzada Merops360, gravaran els vídeos de realitat virtual. A més, infermeres de medicina comunitària els estan formant sobre benestar emocional i els testos vàlids per valorar-ne la qualitat. D’aquesta manera, els alumnes reben una formació integral, ja que, a més d’aprendre a realitzar els continguts virtuals, podran valorar els efectes que poden tenir sobre el benestar emocional de les persones usuàries. El punt Òmnia serà un espai de referència en el qual les entitats socials i la ciutadania es podran aproximar a aquesta tecnologia i participar de càpsules formatives.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!