Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
CatCentral, CatNord, CatSud, Col·laboratori Catalunya

Cicle DonaTIC: èxit d’una iniciativa per impulsar el talent digital femení en el sector TIC arreu de Catalunya

El total d’onze actes celebrats arreu del territori han comptat amb la implicació de més de 80 dones referents en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) de Catalunya i 532 assistents

Amb l’objectiu de visibilitzar el talent de les dones professionals del sector TIC, el Col·laboratori Catalunya -una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, i l’Oficina Accelera Pime per a entorns rurals Secartys Sinergia han organitzat la primera edició del Cicle DonaTIC: “El talent femení en l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”. Al llarg d’onze sessions arreu del país, el cicle ha donat veu a dones referents dels àmbits tecnològic, científic i empresarial vinculades al territori amb la finalitat d’inspirar més dones per desenvolupar les seves carreres professionals en aquest sector, donar visibilitat a referents femenins i fomentar les vocacions tecnològiques entre les generacions més joves.

Sessió del DonaTIC a Girona

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla DonaTIC que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals, amb l’objectiu de promoure i reconèixer el talent i el lideratge de la dona en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. Segons la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo i Moliner, “aquest primer cicle ha permès posar sobre el mapa el reconeixement a les dones amb reconegut prestigi al sector tecnològic d’arreu del país, algunes d’elles també DonaTIC. Cada sessió ha estat singular, però totes han ofert un espai de proximitat on les referents han compartit les seves trajectòries des de l’experiència en primera persona, fet que ajuda a humanitzar les ponents i que possibilita que una jove d’entre el públic s’animi i cregui que ella també pot fer-ho”.

La primera edició del Cicle DonaTIC ha reunit 532 assistents i 80 ponents en les 11 sessions celebrades arreu del territori, concretament, a la Seu d’Urgell, Tortosa, Cabrera de Mar, Sallent, Igualada, Reus, Gurb, Girona, Lleida, Santa Bàrbara i Sant Sadurní d’Anoia. Entre les conclusions de les sessions destaquen la importància de generar referents femenins per inspirar les nenes i joves a decidir-se per vocacions STEM, la possibilitat real de viure i treballar en el sector TIC des de qualsevol comarca de Catalunya, i el valor afegit que suposa l’intercanvi d’experiències personals relacionades amb els reptes que abordem com a societat, com ara la conciliació en igualtat de condicions.

Sessió del Cicle DonaTIC a Tortosa

Les sessions del cicle també han abordat aspectes clau com la formació tecnològica des de l’escola, les polítiques empresarials del sector per retenir i atraure talent digital femení, o la necessitat d’impulsar la presència de dones professionals, per  contribuir a revertir desigualtats.

El Cicle DonaTIC ha esdevingut un espai únic per compartir experiències, propostes de futur i estratègies per donar resposta als reptes actuals en un context en el qual, segons apunta el  Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2023, només el 26% de les persones que treballen en sector TIC són dones. Un percentatge que disminueix dràsticament quan es refereix a posicions de direcció dins de l’empresa.

Enguany, el cicle reforçarà la seva aposta amb una nova edició, que comptarà amb noves sessions al territori per donar veu a més dones professionals d’aquest sector i reivindicar la seva figura com a referents.

Sessió del Cicle DonaTIC a La Seu
Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!