skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

El Col·laboratori de Salut i Benestar participa en el projecte europeu INTEGER

Col·laboratori De Salut I Benestar

L’objectiu del projecte és accelerar la integració dels actors socials en l’ecosistema d’innovació europeu

El Col·laboratori de Salut i Benestar, integrat en la iniciativa Col·laboratori Catalunya de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, s’uneix al projecte europeu INTEGER. L’objectiu de la seva participació és aportar la seva experiència com a prova pilot, en l’àmbit de la salut, del cicle d’integració amb diferents agents de la quàdruple hèlix a Catalunya (administracions, universitats i centres de recerca, empreses i ciutadania), amb l’objectiu de ser replicable a escala europea.

INTEGER (Interconnecting 4 Helix Innovation Ecosystems in European Regions), coordinat per la Fundació i2CAT, és un projecte de recerca d’Horizon Europe que acaba de ser impulsat per vuit socis europeus, incloent centres de recerca, universitats i empreses privades. L’objectiu principal del projecte és aconseguir ecosistemes d’innovació de la UE més forts, sostenibles, inclusius i integradors, fomentant la participació activa dels actors de la innovació social i la seva connexió amb tots els altres actors involucrats en aquests ecosistemes, incloent la indústria i el sector públic, les petites i mitjanes empreses i les start-ups, els acceleradors i incubadores d’empreses, els inversors i les societats filantròpiques. INTEGER està finançat per la Comissió Europea amb gairebé 500.000€ i durarà 24 mesos.

L’enfocament general d’INTEGER consisteix en un model d’integració de 4 Hèlix flexible i adaptable, que permet una col·laboració peer-to-peer entre actors i organitzacions d’innovació empresarial i social utilitzant un conjunt comú de tecnologies digitals obertes i habilitats emprenedores. Per accelerar aquesta integració, INTEGER es centrarà en crear un Healthy Living Collaboratory, una autèntica comunitat de xarxes amb la capacitat de treballar en projectes reals impulsats per la tecnologia, el negoci i la societat. Començarà amb 3 regions europees com a bancs de proves reals d’integració: Catalunya, a Espanya; la regió de Hamburg, a Alemanya; i Krakow, a Polònia. L’objectiu és activar l’intercanvi mutu de pràctiques d’èxit per formar la nova generació d’agents dels ecosistemes sociotècnics: “els col·laboradors” o “els equips que gestionen els col·laboratoris”. Poden desenvolupar conjuntament un model integratiu de 4 Helix capaç de transformar les dinàmiques de cocreació en resultats tangibles disruptius però innovadors, com ara productes o serveis reals.

Celebració del “Innovation 4Healthy living | Let’s Hack together!

Des del projecte INTEGER s’han organitzat les jornades “Innovation 4Healthy living | Let’s Hack together!”, que se celebren els dies 17 i 25 de maig en format virtual.

Les jornades reuneixen agents de l’àmbit de la salut i el benestar de la quàdruple hèlix d’ecosistemes d’innovació local de Catalunya, Hamburg i Cracòvia amb l’objectiu de compartir solucions transversals i replicables a reptes identificats i seleccionats pels actors de cadascuna de les regions.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!