Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

Mònica Torné: “Amb La Llavor potenciem les capacitats digitals i habilitats del segle XXI relacionades amb les STEM”

Des de la secció “Som Col·labers”, conversem amb Mònica Torné, responsable de Formació de bonÀrea Agrupa – La Llavor. La Llavor és un projecte educatiu en competències digitals i habilitats del segle XXI, basat en la metodologia LEGO Education, que potencia de manera totalment pràctica disciplines emergents i de futur relacionades amb les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM). La Llavor de Guissona és un dels espais LEGO Education més grans d’Europa i el més gran d’Espanya, on més de 1.000 alumnes gaudeixen entre 30 i 60 hores anuals de formació.

Què és el projecte La Llavor?

La iniciativa s’emmarca en l’empresa BonÀrea, dedicada al sector agroalimentari i que realitza una integració vertical completa sense intermediaris. La Llavor és un dels projectes de l’empresa; un espai educatiu tecnològic que pretén potenciar les capacitats digitals i habilitats del segle XXI relacionades amb les STEM. El projecte es dirigeix a tot l’alumnat escolaritzat a Guissona i ofereix una formació universal i gratuïta, inclosa dins el seu currículum escolar.

Quins són els projectes més rellevants en els quals esteu treballant actualment? I els reptes?

Actualment ens focalitzem en l’expansaió del projecte la Llavor a altres municipis de la zona. Pel que fa als reptes, principalment, és aconseguir que les persones joves s’interessin per formar-se en aquest àmbit a nivell professional.

Ens compartiries una cita que t’inspiri?

“El nostre major esforç ha de ser fer créixer éssers humans lliures i que siguin capaços d’impartir propòsits i direcció a les seves vides”, de Rudolf Steiner.

“La Llavor”, un nou espai per educar en competències digitals a Guissona
Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!