Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
CatCentral, Notícies

Neix el Laboratori de Salut i Benestar d’Igualada per promoure l’atenció sociosanitària fent ús de tecnologies digitals

Durant la presentació també s’han donat a conèixer les Botigues Sàvies i el Carnet de Ciutadania Saludable, dues iniciatives per aconseguir una societat més saludable

L’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori i la Fundació i2CAT,  han presentat el Laboratori de Salut i Benestar d’Igualada, un nou espai d’innovació social amb l’objectiu de promoure l’ús de les tecnologies digitals avançades en l’àmbit de l’assistència sociosanitària. Durant la jornada de presentació, celebrada en format virtual el 16 de desembre, també es van presentar dues iniciatives concretes del Laboratori: les Botigues Sàvies i el Carnet de Ciutadania Saludable.

El Laboratori de Salut i Benestar suposa una aposta estratègica per a Igualada que, aprofitant la seva experiència en afrontar els reptes de la Covid-19, està liderant projectes en l’àmbit de la salut com a eix fonamental. Segons el cap del Servei d’inclusió i Capacitació Digital a la Generalitat de Catalunya, Ricard Faura: “aquest és un projecte pioner que permetrà concretar altres iniciatives col·laboratives i, alhora, esdevenir una oportunitat per posar de manifest que treballar en xarxa és factible.”

El gestor de recerca de l’àrea de Digital Social Technologies d’i2CAT, Jordi Colobrans, va situar el projecte emmarcant-lo en el context de la seva creació el gener del 2021. Des de llavors, el Laboratori de Salut i Benestar s’ha construït a partir de la cocreació de diferents agents d’Igualada per identificar necessitats concretes i reptes comuns.

Fruit d’aquest treball de recerca, han sorgit dues línies d’acció per aconseguir una societat més saludable. La proposta de les Botigues Sàvies, presentat per la cap del Servei de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Elisabet Pelfort, suposa una eina per promoure hàbits més saludables. A partir de la presa de decisions del consumidor, aconsellat per l’establiment, l’usuari podrà obtenir resposta a qüestions alimentàries i assolir un estil de vida més saludable.

Una altra de les propostes sorgides de la creació del Laboratori de Salut i Benestar és la creació del Carnet de Ciutadania Saludable, una aposta en desenvolupament que permetria integrar un conjunt d’accions orientades a la promoció de la salut en el territori fent ús de les tecnologies digitals.

El regidor de Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, ha destacat que el Laboratori suposa “un instrument de participació clau per treballar l’àmbit de la salut i esdevindrà una eina tractora per al desenvolupament de la comarca i la ciutat, ja que sorgeix del treball i l’esforç conjunt entre els diferents actors de la ciutat”.

La jornada també va comptar la intervenció de Daniel Castejón, de l’Àrea d’Internacionalització i Innovació de l’Ajuntament d’Igualada, qui va destacar la connexió entre els agents del territori a l’hora d’impulsar projecte d’impacte per a la societat.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!