skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Notícies

Igualada pel Clima guanya el premi Makeathon Anoia 2022

L'objectiu de la competició, impulsada per l'Espai Malla i la Fundació i2CAT, és el de fer front als principals problemes que presenta el riu Anoia

L’equip d’Igualada pel Clima ha guanyat el premi Makeathon Anoia 2022, impulsat per l’Espai Malla i la Fundació i2CAT. Representants de la quàdruple hèlix (administració pública, empresa, centres de recerca i ciutadania) del Col·laboratori Catalunya CatCentral han participat en la competició amb l’objectiu d’aportar idees i solucions al repte de monitoritzar la qualitat de l’aigua del riu Anoia i contribuir a la seva millora.

L’equip vencedor de la competició, format per Sílvia del Fresno, Salvador Esquerra i Blanca Roma va presentar les bases de “Riu Anoia Detox”, la proposta guanyadora durant la sessió d’entrega de premis. El projecte té l’objectiu de fer front als principals problemes que presenta el riu: una llera amb una significativa presència de fangs anòxis, una alta concentració residus sòlids i, molt especialment, de tovalloletes higièniques, i l’existència de construccions humanes que interrompen o dificulten el curs fluvial.

L’objectiu de l’equip igualadí és dur a terme una prova pilot sota el tram del Tanatori, habilitant una bassa amb un sistema de sifó submergit de recollida de residus sòlids i, alhora, la reintroducció a l’entorn de vegetació autòctona, que actuaria com a depuradora natural.

Què és una Makeathon?

Una Makeathon és un esdeveniment en què diferents equips desenvolupen un prototip tecnològic durant un periode de temps curt.

Aquesta Makeathon, dirigida a la comunitat maker de l’Anoia, és una competició d’innovació oberta a la ciutadania. El seu objectiu és que creadors dedicats a activitats de fabricació tecnològica, robòtica, impressió 3D puguin aportar solucions a diferents reptes.

La Makeathon Anoia 2022, celebrada el divendres 6 de maig a l’Adoberia la Bella, ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!