Skip to content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Col·laboratori Catalunya, Notícies

L’SCEWC acull una nova sessió de Temps de Col·laboratoris adreçada a l’administració pública local per compartir experiències inclusives que promouen la participació ciutadana

La sessió, organitzada pel Col·laboratori Catalunya, va comptar amb la participació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), la Fundació Sargim i la Direcció General de Societat Digital

La 12a edició de l’Smart City Expo World Congress, va comptar amb la sessió “Temps de Col·laboratoris” el dimecres 8 de novembre a l’estand de la Generalitat de Catalunya. L’acte, dirigit a l’administració pública local, va donar veu a experiències d’innovació social digital que promouen la col·laboració de la quàdruple hèlix (administració, acadèmia, empreses i ciutadania) amb la finalitat de trobar solucions als reptes actuals.

La directora de l’àrea Digital Society Technologies de la Fundació i2CAT, Marta Martorell, va presentar la iniciativa Col·laboratori Catalunya, destacant el caràcter emprenedor de les persones a qui s’adreça el projecte. Des de la iniciativa: “detectem necessitats i ajudem a que les diferents capacitats facin el millor pel territori des del territori”, va afegir Martorell, qui també va explicar els diferents col·laboratoris territorials i temàtics que actualment es despleguen a Catalunya amb l’objectiu promoure la innovació social digital al territori.

El coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), Oriol Estela, va presentar “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030“, l’estratègia que la ciutat de Barcelona es proposa adoptar i que s’ha elaborat a partir de la reflexió i actuació col·lectiva. Aquesta iniciativa comptarà amb la quíntuple hèlix, que inclou el territori com a agent actiu, per aportar una mirada més àmplia i diversa en coneixements i interessos. Segons Estela: “qualsevol acció que s’hi vulgui desenvolupar ha de passar necessàriament per la col·laboració” i, en aquest sentit, va fer una crida a la participació per contribuir a assoliment de l’objectiu del compromís metropolità, que consisteix en la reducció de les desigualtats socials de l’àrea metropolitana de Barcelona, especialment en el context actual d’emergència climàtica.

Des de la Fundació Sargim, el seu director, Robert López, va compartir la trajectòria del projecte INNOVATIC, que des de fa un any ofereix un servei d’acompanyament i digitalització a l’Hospitalet de Llobregat, complementari als serveis municipals. INNOVATIC s’adreça a joves i adults des d’una mirada inclusiva per reduir l’escletxa digital i promoure l’alfabetització digital, reduint l’abandonament escolar dels joves i impulsant la cohesió de la comunitat i la participació activa veïnal.

La sessió també va comptar amb la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo i Moliner, qui va moderar l’acte. Arroyo va remarcar la importància de situar les persones al centre de la innovació, tot destacant la col·laboració com a eina per treballar en la resolució de les necessitats actuals. Aquesta suposa una perspectiva fonamental per assolir un impacte que millori la vida de les persones i aporti solucions a reptes que integrin mirades, experiències i perspectives diverses, arribant així a resultats més positius i inclusius.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!