skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
Notícies

“El projecte VAG neix per aconseguir la implicació de la ciutadania, sobretot dels més joves, per afrontar futurs reptes digitals”

Entrevista a Valentí Garcia, president de l’Associació Cultural Vídeo Art Game (VAG), just abans de l’estrena d’una nova edició del VAG Experience

El president de l’Associació Cultural Vídeo Art GAME (VAG), Valentí Garcia, comparteix els principals objectius del projecte dies abans de l’estrena de la 3a edició del VAG Experience, la trobada anual relacionada amb el món dels videojocs, l’art i la indústria de l’oci digital de les terres de l’Ebre. Enguany la trobada se celebra del 29 de setembre a l’1 d’octubre a Amposta i se centrarà en la importància de la seguretat als videojocs i del coneixement dels eSports com indústria, oci i generador d’oportunitats digitals. Des del VAG, entitat que forma part del Col·laboratori CatSud, s’ha convidat el Col·laboratori Catalunya a participar en una de les sessions el pròxim 30 de setembre al matí. Més informació i inscripcions a la sessió aquí.

A què es dedica l’associació VAG?

El VAG és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa, juntament amb les administracions públiques i centres educatius, per potenciar el talent digital i la cultura dels videojocs a les terres de l’Ebre. Volem potenciar la cultura digital que envolta a la indústria dels videojocs per aconseguir una sèrie de sinergies tant culturals, educatives com de creació de llocs de treball. Volem mostrar el talent del territori i arribar a crear la base d’un futur hub tecnològic digital i, sobretot, demostrar a la gent del territori i de fora del territori que Catalunya, i en aquest cas les Terres de l’Ebre, té un potencial humà de talent i d’oportunitats en la indústria digital que hem d’aprofitar.

Quins són els projectes més rellevants en els quals esteu treballant actualment?

A més del VAG Experience, el segon principal projectes en el qual estem treballant actualment són el VAG Kids i el VAG Experience. El VAG Kids és una iniciativa dirigida principalment als joves que impulsa estades d’estiu, tallers i conferències per fomentar l’aprenentatge d’eines i cultra digital a les Terres de l’Ebre.

Quins són els principals reptes que afronteu actualment com a entitat termes d’innovació social i digital?

A part de disposar de recursos, els principals reptes que afrontem com a entitat des del punt de vista d’innovació social i digital és poder arribar al màxim a la ciutadania. S’ha de picar molta pedra per aconseguir visibilitat i que la ciutadania percebi que el projecte és per poder innovar com a territori i crear una base digital de creixement al territori en videojocs, gamificació i digitalització del sector primari. El projecte del VAG és un projecte global on s’utilitza el sector dels videojocs com a palanca per obtenir una implicació de la societat i, sobretot, dels més joves per afrontar futurs reptes digitals.

A quines activitats heu participat o quines accions heu dut a terme dins del Col·laboratori Catalunya?

A part de participar en les reunions dels membres, on sorgeixen idees i col·laboracions, des de fa poc formo part del secretariat del CatSud, des d’on es pot reforçar la col·laboració entre la quàdruple hèlix. Des del Col·laboratori Catalunya, el VAG ha rebut el suport pel projecte VAG Kids, on treballem l’ensenyament i la cultura digital amb els més petits de la casa i potenciem entre nens i nenes projectes digitals. Enguany s’han celebrat les segones colònies d’estiu VAG Kids, juntament amb l’Ajuntament d’Amposta, el FabLab de les terres de l’Ebre, l’agrupació Montsianell i el Col·laboratori Catalunya. L’edició d’enguany del VAG Experience també compta amb el suport del Col·laboratori Catalunya, que hi participa amb una sessió específica sobre transformació social i digital del territori el pròxim 30 de setembre. També hi col·labora des del VAG Kids dins del VAG Experience 2022 per exportar aquest model a altres ciutats.

Què us aporta formar part del Col·laboratori Catalunya?

L’equip del VAG que forma la part executora del projecte treballa en el projecte durant les seves hores lliure i sense el suport del Col·laboratori Catalunya, l’Ajuntament i altres institucions, seria molt difícil poder dur a terme un projecte com el VAG. També vull agrair a totes les institucions que ens donen suport, als voluntaris i entitats socials i educatives, com l’institut Montsià, i la feina que duen a terme dins l’associació Joan Garcia, Jordi Giner, Sandra Mora i Júlia Krukonis i totes les persones que d’alguna manera s’impliquen en el projecte. Al final, en tots els reptes que tenim com a associació, formar part del CatSud ens permet ampliar la nostra xarxa de contactes, de col·laboracions entre entitats i de coneixement de projectes d’innovació al país.

I per acabar, compartiries amb nosaltres alguna cita que t’inspiri en el dia a dia?

Potser em quedaria amb la cita atribuïda a Albert Einstein: “Si vols resultats diferents, no facis sempre el mateix”

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!