skip to Main Content
Vols estar al dia de tot el que fem? Inscriu-te aquí
CatSud, Notícies

El Col·laboratori Catalunya acosta la iniciativa a més de 450 joves en el marc del VAG Experience 2022

Durant la presentació es va animar els assistents a participar activament en la transformació social i digital del territori via

Donar a conèixer el Col·laboratori Catalunya als més joves i convidar-los a participar en la transformació social i digital del territori és el principal objectiu de la col·laboració de la iniciativa amb la 3a edició del VAG Experience, la trobada anual relacionada amb el món dels videojocs, l’art i la indústria de l’oci digital de les terres de l’Ebre. La iniciativa es va presentar a més de 450 joves el 30 de setembre a la Unió Filharmònica d’Amposta en una jornada titulada El Col·laboratori Catalunya, una oportunitat per a la transformació social i digital”, emmarcada en un conjunt de xerrades culturals vinculades al món i a la transformació digital.

La majoria dels assistents provenien de sis centres educatius de les comarques del Montsià i el Baix Ebre: Institut Montsià Amposta (Amposta), ESARDI (Escola d’Art i Disseny d’Amposta), Institut de l’Ebre (Tortosa), Institut Deltebre (Deltebre), INS Manuel Sales i Ferré (Ulldecona) i IES La Sénia (La Sénia). La presentació, en format col·loqui, va comptar amb la participació d’Artur Serra, director de l’àrea de Digital Social Technologies a la Fundació i2CAT, Rafel Nualart, gestor en Innovació Social Digital del Col·laboratori Catalunya, i Júlia Krukonis, membre de l’organització del VAG Experience i formadora dels tallers VAG Kids. El col·loqui va ser moderat per Valentí García, president de l’Associació VAG, entitat que forma part del Col·laboratori CatSud, a qui entrevistem aquí.

Durant la presentació es va explicar la iniciativa als assistents i com a través de la cooperació entre els agents de la quàdruple hèlix (administracions, universitat, empreses i ciutadania) es pot fomentar la transformació social i digital del territori, generant també oportunitats laborals, especialment per als més joves, en els sectors digital, artístic i de la indústria de l’oci digital. Finalment, la presentació va culminar amb una dinàmica interactiva, en format enquesta via la plataforma Menti, per conèixer els interessos dels més joves. Els resultats indiquen que la tecnologia i la digitalització, seguides dels esports i lleure i l’educació i el coneixement, són els principals temes d’interès dels joves per animar-se a participar en el Col·laboratori Catalunya. Entre les principals expectacions a l’hora de participar-hi, destaquen millorar les competències digitals, triar endavant una idea de negoci pròpia i ampliar la xarxa de contactes professionals.

Es pot veure de nou la presentació del Col·laboratori Catalunya al VAG Experience 2022 en el següent enllaç:

Sobre el VAG Experience 2022

L’edició del VAG Experience 2022, es va realitzar entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre a Amposta, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i2Cat, Col·laboratoris Catalunya, Àree5G, ICEC, l’Institut Montsià i l’ajuntament d’Amposta, en aquesta passada edició 2022 es va apostar per dues temàtiques molt importants en el món digital: la ciberseguretat en el món dels videjocs i e-Sports.

Entre les novetats d’aquesta edició, destaquen l’ampliació de dos a tres dies de l’esdeveniment, l’aposta per un espectacle d’eSports amb Mediapro i la mostra d’estudis independents en col·laboració amb IndieDevsPlau. Des de l’organització afirmen que l’edició d’enguany ha estat tot un èxit, tant pel que fa al contingut del programa com a l’assistència, que ha superat les 1500 persones en el conjunt d’activitats.

Vols estar al dia de les novetats del Col·laboratori Catalunya?
Segueix-nos!